Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji'den 4 saat boyunca etkili olacak sağanak uyarısı!

Meteoroloji'nin sağanak ve dolu yağışı uyarısının ardından gök gürültülü sağanak yağış İstanbul'da etkisini göstermeye başladı. Ankara için de önümüzdeki 4 saat boyunca kuvvetli sağanak bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 25 Haziran 2021 16:56

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılar sonrası İstanbul'un birçok ilçesinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olmaya başladı. Yapılan uyarılara rağmen yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlardan kimisi koşarak kaçmaya, kimi ise yanında taşıdıkları şemsiyeler ile korunmaya çalıştı.

Ankara çevrelerinde önümüzdeki 4 saat kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji, Batı Karadeniz ile Ankara çevreleri için sarı kodlu uyarıda bulundu.


TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 54
Kentte trafik de saat 15.00’dan sonra yoğunlaşmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yoğunluk haritasına göre, kentte saat 15:00 sıralarında yoğunluk yüzde 54 olarak ölçüldü.

İşte Meteoroloji'nin açıklaması:

Son meteorolojik değerlendirmelere göre; Önümüzdeki 4 saat süresince Ankara çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bugün öğleden sonra sonra Batı Karadeniz (Bolu, Karabük, Kastamonu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop'un iç kesimleri) ile Çankırı ve Çorum çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Yorumlar