Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji’den 3 uyarı! 25 Şubat 2020 Salı hava durumu

Meteoroloji, Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer kuvvetli yağış, akşam saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli rüzgar ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve doğusu ile Doğu Karadeniz Bölgesinde eğimi fazla dik yamaçlarda çığ düşmesi beklediğini belirtti. İşte 25 Şubat 2020 Salı (yarın) hava durumu.

Abone ol
Abone ol 24 Şubat 2020 23:01

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzey doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Eskişehir, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın akşam saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve doğusu ile Doğu Karadeniz Bölgesinde eğimi fazla dik yamaçlarda çığ düşmesi riski bulunduğundan ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL

MARMARA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde bölgenin doğusunun hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bursa, İstanbul, Kırklareli ve Çanakkale 25 Şubat 2020 Salı (yarın) hava durumu.

ÇANAKKALE 6°C15°C

Parçalı bulutlu

EDİRNE 2°C16°C

Parçalı bulutlu

İSTANBUL 4°C12°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif yağmurlu

KOCAELİ 5°C14°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif yağmurlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Afyonkarahisar, Denizli, İzmir ve Manisa 25 Şubat 2020 Salı (yarın) hava durumu.

DENİZLİ 6°C16°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 7°C17°C

Parçalı ve az bulutlu

KÜTAHYA 0°C10°C

Parçalı ve az bulutlu

MANİSA 4°C17°C

Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İşte Adana, Antalya, Hatay ve Mersin 25 Şubat 2020 Salı (yarın) hava durumu.

ADANA 7°C22°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

ANTALYA 11°C22°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY 8°C20°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

ISPARTA 1°C12°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, bu akşam saatlerinde Eskişehir çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İşte Ankara, Eskişehir, Konya ve Sivas 25 Şubat 2020 Salı (yarın) hava durumu.

ANKARA 2°C8°C

Parçalı bulutlu

ESKİŞEHİR 2°C11°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif yağmurlu

KAYSERİ 2°C8°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SİVAS 0°C4°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. İşte Bolu, Düzce, Kastamonu ve Zonguldak 25 Şubat 2020 Salı (yarın) hava durumu.

BOLU 1°C10°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE 5°C15°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu

KASTAMONU 0°C8°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK 5°C11°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı yağmurlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece ve sabah saatlerinde Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Rize, Tokat, Samsun, Trabzon 25 Şubat 2020 Salı (yarın) hava durumu.

AMASYA 5°C12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmurlu

SAMSUN 5°C10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

TOKAT 5°C11°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmurlu

TRABZON 7°C9°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Malatya ve Elazığ çevrelerinin yağmurlu, bölgenin diğer kesimlerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte çığ tehlikesi bulunmaktadır. İşte Erzurum, Kars, Malatya ve Van hava durumu.

ERZURUM -2°C0°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

HAKKÂRİ -1°C4°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı

MALATYA 3°C11°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu

VAN -2°C6°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İşte Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa 25 Şubat 2020 Salı (yarın) hava durumu.

DİYARBAKIR 3°C14°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde hafif yağmurlu

GAZİANTEP 5°C14°C

Parçalı bulutlu

SİİRT 7°C14°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren hafif yağmurlu

ŞANLIURFA 7°C17°C

Parçalı bulutlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL

Orta Karadeniz kuvvetli fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in doğusu kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan gece saatlerinde batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde batısı 4 ila 6 (30-50 km/sa), doğusu 6 ila 8 (50-75 km/sa), gece saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa); Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın (Salı) sabah saatlerine kadar batısı 7 ila 9 (75-90 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yer yer 2,5 m, Orta Karadeniz’de 3,5 ila 4,5 m, Görüş; İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, akşam saatlerinde doğusu yağmurlu Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan, akşam saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde kuzeyi 6 (50 km/sa); Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan, gece saatlerinde kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde kuzeyi güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Akdeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan, doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yer yer 5 (40 km/sa) kuvvetinde Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kar yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, gece saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın (Salı) öğle saatlerinde 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar