Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji'den 25 il için turuncu kodlu kar uyarısı!

Meteoroloji günlerdir etkisini sürdüren kar yağışının akşam saatlerinden itibaren şiddetini artıracağını duyurarak, 25 ili turuncu kodla uyardı.

Abone ol
Abone ol 25 Ocak 2022 15:47

Meteoroloji günlerdir etkisini sürdüren kar yağışının akşam saatlerinden itibaren şiddetini artıracağını duyurarak, 25 ili turuncu kodla uyardı.

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası pek çok şehirde hayatı olumsuz etkilerken kar yağışı ile beraber hem köylerde hem de büyük şehirlerde yollar kapanma noktasına geldi.

Meteoroloji'nin hava tahmin raporlarına göre pek çok şehirde kar yağışı etkisini şiddetlenerek sürdürecek. Buna göre, akşam saatleri için Marmara'da İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya, Karadeniz'de Samsun, Ordu, Giresun ve Tokat, Doğu Anadolu'da Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır ve Batman, Güneydoğu Anadolu'da Şanlıuarfa, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman, Akdeniz'de ise Antalya, Mersin, Adana ve Kahramanmaraş için turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Sivas ve Kayseri'de de kar kalınlığının 20 santıme ulaşacağı tahmin ediliyor.

Valiliklerde vatandaşları buz ve don olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmakta. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

MARMARA VE KUZEY EGE'DE FIRTINA

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurt genelinde azalan hava sıcaklıkları mevsim normalleri altında seyretmeye devam edecek. Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden, zamanla Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı -3

İstanbul: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2

İzmir: Çok bulutlu 5

Bursa: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 1

Adana: Çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimlerin kar yağışlı (Yağışların, kıyılarda kuvvetli, iç kesimlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.) 6

Antalya: Çok bulutlu, kıyı kesimleri yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimlerin kar yağışlı (Yağışların, doğu ilçelerinin kıyılarında kuvvetli, iç kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.) 9

Samsun: Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde aralıklı kar yağışlı 4

Trabzon: Çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı kar yağışlı 5

Erzurum: Çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı -1

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 4

 

 

Yorumlar