Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji'den 19 il için kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Aralık Perşembe günü için 19 ile kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısında bulundu. Bu nedenle vatandaşların ulaşımda aksamalar ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Abone ol
Abone ol 04 Aralık 2019 20:33

Meteoroloji, 5 Aralık Perşembe günü için 19 ile kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı yaptı.

DİYARBAKIR VE ŞANLIURFA İÇİN SAĞANAK UYARISI
Meteoroloji Diyarbakır 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini arttırması beklenen sağanak yağışın, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da kuvvetli olması bekleniyor.

Bu nedenle vatandaşların ulaşımda aksamalar ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatle ve tedbirleri olmaları gerektiği aktarıldı.

ÇORUM VALİLİĞİ'NDEN VATANDAŞLARA YAĞIŞ UYARISI
Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamada, Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü verilerine göre Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havayla hava sıcaklıklarının azalacağı, bazı bölgelerde kar yağışının beklendiği bildirildi.

Yağışlarla sıcaklıkların sıfırın altına düşeceğibelirtilen açıklamada, "Perşembe, cuma ve cumartesi günleri yüksek kesimlerde buzlanma ve don görüleceği tahmin edilmektedir. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektir." ifadelerine yer verildi.

ADANA, HATAY VE OSMANİYE'DE KUVVETLİ SAĞANAK BEKLENİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Doğu Akdeniz'de bu geceden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak görülecek. Sağanağın yarın sabah saatlerine kadar Adana'nın güney ve doğusu ile Hatay ve Osmaniye'de kuvvetli olması öngörülüyor.

Vatandaşların ve yetkililerin, yağış nedeniyle oluşabilecek kuvvetli rüzgar, sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

6 İL İÇİN KAR YAĞIŞI VE SOĞUK HAVA UYARISI
Meteoroloji Kayseri 7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Malatya ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağışların zamanla kar yağışına dönüşeceği tahmin ediliyor.

Kayseri çevrelerinde ise akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yarın akşam saatlerine kadar aralıklı olarak devam etmesi beklenen yağışların, Kayseri'nin doğu ilçelerinde ise yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar