Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar! Kuvvetli şekilde geliyor... 2 Haziran 2021 hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; bugün bazı illerimizde kuvvetli yağış görülecek. AFAD tarafından yapılan açıklamada ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı. İşte detaylar...

Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar! Kuvvetli şekilde geliyor... 2 Haziran 2021 hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Adana ve Mersin'in kuzey, Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar! Kuvvetli şekilde geliyor... 2 Haziran 2021 hava durumu - Sayfa 2

AFAD'ın yaptığı açıklamada "Sabah saatlerinden itibaren, Trabzon'un batı ve doğu ilçeleri ve Rize ili ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun." ifadeleri yer aldı

Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar! Kuvvetli şekilde geliyor... 2 Haziran 2021 hava durumu - Sayfa 3

Öte yandan Meteoroloji'de yer alan bilgilere göre; 2 - 8 Haziran 2021 haftalık hava durumu raporuna göre: Hava sıcaklıklarının yurdun kuzey ve iç kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji ve AFAD'dan peş peşe uyarılar! Kuvvetli şekilde geliyor... 2 Haziran 2021 hava durumu - Sayfa 4

HAVA SICAKLIĞI:

 Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.