Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji uyardı: Şiddetli yağışlar geliyor! 9 Ekim Hava Durumu

Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Afyonkarahisar, Kütahya, Kahramanmaraş, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Adana’nın kıyı kesimlerinin yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı: Şiddetli yağışlar geliyor! 9 Ekim Hava Durumu - Sayfa 1

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Afyonkarahisar, Kütahya, Kahramanmaraş, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Adana’nın kıyı kesimlerinin yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Bayburt, Tunceli, Bingöl, Hakkari ve Şırnak ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun güney ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların: Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Bayburt, Tunceli, Bingöl, Hakkari, Şırnak ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli olarak (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji uyardı: Şiddetli yağışlar geliyor! 9 Ekim Hava Durumu - Sayfa 2

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 9°C, 25°C

Parçalı bulutlu

İSTANBUL 15°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, Anadolu yakası yarın (Pazar) aralıklı sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 9°C, 22°C

Parçalı bulutlu

KOCAELİ 14°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

EGE

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AFYONKARAHİSAR 8°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

DENİZLİ 13°C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 17°C, 26°C

Parçalı ve az bulutlu

MANİSA 15°C, 26°C

Parçalı bulutlu

Meteoroloji uyardı: Şiddetli yağışlar geliyor! 9 Ekim Hava Durumu - Sayfa 3

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Kahranamaraş, Hatay çevreleri ile Adana'nın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 18°C, 30°C

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 19°C, 29°C

Parçalı bulutlu

HATAY 17°C, 26°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ISPARTA 10°C, 22°C

Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 11°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 10°C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KONYA 10°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

SİVAS 9°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Meteoroloji uyardı: Şiddetli yağışlar geliyor! 9 Ekim Hava Durumu - Sayfa 4

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak ve Karabük çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU 10°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE 14°C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

KASTAMONU 10°C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

SİNOP 18°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) aralıklı sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gçk gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyıları ile Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA 11°C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ARTVİN 16°C, 23°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN 16°C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

TRABZON 18°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.