Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji uyardı: Sağanak yağış geliyor!

TÜRKİYE genelinde etkili olan yağışlı hava, bugün de devam edecek. Kuvvetli sağanak beklendiğini kaydeden Meteoroloji, sel uyarısı yaptı. İşte Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu ve diğer bölgelerde beklenen hava durumu...

Abone ol
Abone ol 07 Temmuz 2021 10:27

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bugün yayımladığı verilere göre, Türkiye'de yağışlı hava bugün de sürecek. Marmara, kuzey Ege ve Karadeniz'de kuvvetli sağanak yağış beklendiği duyuruldu. Yağmur cumartesiye kadar etkisi sürdürecek. Marmara'da bugün nasıl bir hava söz konusu? İşte Meteoroloji'nin cevabı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Doğu Akdeniz’de aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceğini belirtti.

Yağışların; Batı Karadeniz ile Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Marmara'ya özel uyarı!
Marmara Bölgesi genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak öngörülüyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'da parçalı yer yer çok bulutlu hava bekleniyor.

Bölge genelinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Yağışların, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.  Bölgedeki sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Rüzgarın, kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden, öğleden sonra Trakya'da kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış anında kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Erzurum, Kars, Erzincan, Ağrı ve Ardahan'da yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı bulutlu, kuzey kesimler ise yer yer çok bulutlu olacak.

Öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan ve Ağrı'nın güneydoğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak etkisini gösterecek. Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar kuzey ve kuzeybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Iğdır'da 35, Ağrı'da 31, Erzincan'da 30, Kars'ta 26 ve Erzurum ile Ardahan'da 24 derece olması bekleniyor. Gece ise en düşük hava sıcaklığı Kars ve Ardahan'da 11, Erzurum ve Ağrı'da 12, Erzincan'da 18 ve Iğdır'da 23 derece kaydedildi.

Yorumlar