Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji tek tek uyardı! 10 ilde gök gürültülü sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, salı gününe ilişkin hava durumu tahmin raporunu resmi internet sitesi üzerinden yayınladı. Yayınlanan rapora göre; İzmir ve Antalya dahil 10 kentte gök gürültülü sağanak ve kuvvetli fırtına beklenirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlardan tedbirli olunması istendi.

Abone ol
Abone ol 11 Ocak 2021 20:55

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıya göre, Çanakkale, Balıkesir'in batı ilçeleri, İzmir, Aydın ve Muğla'da yarın beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) olması öngörülüyor.

Meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 5 İLDE KUVVETLİ FIRTINA ETKİLİ OLACAK
Öte yandan, yarın öğle saatlerinden itibaren Antalya'nın iç kesimleri, Isparta, Burdur ile Denizli ve Konya'nın güneybatı ilçelerinde rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden fırtına (50-74 kilometre/saat) ve yer yer kısa süreli olarak kuvvetli fırtına (75-88 kilometre/saat) şeklinde esmesi öngörülüyor.

Meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yorumlar