Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji tarih vererek uyardı! Her yeri etkisi altına alacak... 26 Şubat 2021 hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, 28 Şubat’ta ülkeye girecek soğuk hava dalgasına karşı uyardı. İşte 26 şubat tüm yurtta hava durumu...

Meteoroloji tarih vererek uyardı! Her yeri etkisi altına alacak... 26 Şubat 2021 hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinde yağış beklenmiyor. Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü buluan kesimlerde çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji tarih vererek uyardı! Her yeri etkisi altına alacak... 26 Şubat 2021 hava durumu - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, 28 Şubat’ta ülkeye girecek soğuk hava dalgasına karşı uyardı.

Meteoroloji tarih vererek uyardı! Her yeri etkisi altına alacak... 26 Şubat 2021 hava durumu - Sayfa 3

Tahminlere göre 28 Şubat’tan itibaren yeni bir soğuk hava dalgası yurda giriş yapacak. Mart ayının ilk günlerinde yurdun kuzey kesimlerinde kar kendini gösterecek, İstanbul’da da ciddi bir soğuma yaşanacak. Sıcaklık nedeniyle 28 Şubat’a kadar kalın kar örtüsü bulunan yüksek ve dik yamaçlardaki çığ oluşum riskinin artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarih vererek uyardı! Her yeri etkisi altına alacak... 26 Şubat 2021 hava durumu - Sayfa 4

İstanbul’da da hava sıcaklıklarının düşmesi beklenirken yer yer karla karışık yağmurlar görülecek. 2 Mart Salı itibari ile soğuk hava yurt genelinde etkili olacak.