Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji tarih verdi! İstanbul dahil bir çok il'e kar geri geliyor! | 25 Ocak 2021 hava durumu

Yeni haftada hava nasıl olacak kar yağışı etkili olacak mı sorusu binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz cuma günü kar İstanbul'da yüzünü göstermişti peki yeni haftada kar yağışı etkili olacak mı? MGM, İstanbul dahil birçok ilimizde kar yağışı beklendiğini bildirirken bunun için tarih de verdi. Bugün ise Ege, Marmara, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli fırtına ve sağanak yağış etkili olacak. İşte Meteoroloji’den gelen son dakika hava durumu raporu ayrıntıları…

Meteoroloji tarih verdi! İstanbul dahil bir çok il'e kar geri geliyor! | 25 Ocak 2021 hava durumu - Sayfa 1

Yeni haftada Meteoroloji'den hava durumu ve kar yağışı uyarıları geldi. MGM, önümüzdeki 5 güne ilişkin hava durumu raporunu resmi internet sitesi üzerinden yayınlanırken kar yağışı için de tarih verildi. Hafta başında başlayan kuvvetli sağanak yağışlar hafta ortası yani Çarşamba ve Perşembe günleri yerini kar yağışına bırakacak. MGM, sıcaklıkların gelecek hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 3 ila 7 derece üzerinde seyredeceğini bildirdi. İşte Meteoroloji son dakika hava durumu uyarıları!

Meteoroloji tarih verdi! İstanbul dahil bir çok il'e kar geri geliyor! | 25 Ocak 2021 hava durumu - Sayfa 2

METEOROLOJİ DUYURDU: KAR YENİDEN GELİYOR!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'un da aralarında bulunduğu birçok il için hava durumu ve kar yağışı uyarıları peş peşe geldi. Haftanın ilk gününde Ege, Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Batı Karadeniz için kuvvetli fırtına ve sağanak yağış etkili oluyor. MGM tahmin raporuna göre, Perşembe günü yurt genelinin beyaza bürünmesi ve İstanbul'da da kar yağışı olması bekleniyor.

Meteoroloji tarih verdi! İstanbul dahil bir çok il'e kar geri geliyor! | 25 Ocak 2021 hava durumu - Sayfa 3

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT!
Meteoroloji'nin orta ve uzun vadeli tahmin haritasına göre, yurdun batı kesimlerinde yeni hafta itibarı ile sağanak yağışlı hava dalgası bekleniyor. Meteoroloji'nin tahmin haritasında, haftaya perşembe günü İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük kesiminde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji tarih verdi! İstanbul dahil bir çok il'e kar geri geliyor! | 25 Ocak 2021 hava durumu - Sayfa 4

25 OCAK 2021 METEOROLOJİ HAVA DURUMU RAPORU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre: Ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz Batı Karadeniz'in batısı ile Eskişehir, Çankırı, Ankara ve Kastamonu çevrelerinin sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Kıyı Ege, Çanakkale'nin güney kesimleri, Balıkesir'in batı kesimleri ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor. Rüzgar'ın Ege, Marmara, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgar ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte, doğusunda yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayları bekleniyor.