Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji son dakika! İstanbul'da etkili sağanak yağışı için tarih verdi!

Meteoroloji İstanbul'da etkili sağanak yağışı için tarih verdi! İstanbul'da yarın sabah başlayacak sağanak yağışın cuma akşama kadar etkili olması bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 14 Kasım 2018 15:39


İstanbul'da iki gün sağanağın etkili olması bekleniyor. 



Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, kuvvetli olarak aralıklarla cuma günü akşam saatlerine kadar etkili olması öngörülüyor.


İstanbul'da iki gün sağanağın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, kuvvetli olarak aralıklarla cuma günü akşam saatlerine kadar etkili olması öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yarın yurdun doğu kesimlerde hissedilir (6 ila 12 derece) derecede olmak üzere ülkemiz genelinde azalacağı; rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları ile bu akşam saatlerinde Marmara'nın kuzey ve batısında yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

 İşte 14 Kasım Çarşamba (yarın) hava durumu

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevreleri ile hafif olmak üzere Batı Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ, Çankırı ve Çanakkale'nin doğu kesimleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri ile yarın (14.11.2018 Çarşamba) Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa'nın ve Elazığ'ın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 Kg/m2), Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane'de kuvvetli kar, Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan'ın ve Tunceli'nin doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

KUVVETLİ KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI UYARISI: Ülkemizin doğu kesimlerinde yarın (14.11.2018 Çarşamba) görülecek yağışların Erzurum, Bayburt ve Gümüşhane'de kuvvetli kar, Bingöl, Bitlis, Muş, Erzincan'ın ve Tunceli'nin doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara (buzlanma, ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde azalma vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞMUR VE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimleri ile yarın (14.11.2018 Çarşamba) Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa'nın ve Elazığ'ın doğusunda kuvvetli yağmur ve sağanak (30-60 Kg/m2) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa), bu akşam saatlerinde Marmara'nın kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğu kesimleri ile Balıkesir ve Bursa'nın kuzey ilçelerinin yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; bu akşam saatlerinde bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.



BURSA 3°C, 13°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı



ISTANBUL 10°C, 13°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı



KIRKLARELI 5°C, 11°C



Parçalı yer yer çok bulutlu 



SAKARYA 8°C, 12°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı

EGE

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.



A.KARAHISAR -1°C, 9°C



Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde puslu



IZMIR 9°C, 17°C



Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde puslu



KÜTAHYA -1°C, 9°C



Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde puslu



MANISA 7°C, 16°C



Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde puslu

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun çok bulutlu, yarın (Çarşamba) Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 



ADANA 12°C, 21°C



Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu



ANTALYA 13°C, 23°C



Parçalı ve az bulutlu



HATAY 11°C, 17°C



Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın (Çarşamba) aralıklı sağanak yağışlı 



ISPARTA 0°C, 11°C



Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğleden sonra Çankırı çevrelerinin hafif yağmur, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 



AKSARAY 2°C, 9°C



Parçalı az bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer puslu



ANKARA 1°C, 8°C



Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer puslu



CANKIRI 1°C, 9°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğleden sonra hafif yağmur, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu 



ESKISEHIR 0°C, 8°C



Parçalı bulutlu ve sabah saatlerinde yer yer puslu

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Çarşamba) bölge genelinin hafif olmak üzere yağmur, yükseklerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.



BOLU -1°C, 6°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde pus ve yer yer sisli, öğle saatlerinden sonra hafif olmak üzere yağmur, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu 



DÜZCE 5°C, 10°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, bu gece ve yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde pus ve yer yer sisli, öğle saatlerinden sonra hafif olmak üzere yağmurlu



KARABÜK 2°C, 9°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu



ZONGULDAK 7°C, 10°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Çarşamba) aralıklı hafif yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile yarın (Çarşamba) bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak, Doğu Karadeniz'in 1500 m ve üzeri rakımlı yüksekleri ile yayla kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 



AMASYA 4°C, 10°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu



GİRESUN 8°C, 11°C



Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



SAMSUN 7°C, 10°C



Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 



TRABZON 10°C, 11°C



Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneybatısı ile Iğdır çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların; Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Erzurum, Bingöl, Bitlis ve Muş ile Erzincan ve Tunceli'nin doğusunda kuvvetli karla karışık yağmur, 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



ELAZIĞ 4°C, 8°C



Parçalı çok bulutlu, doğusunda zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı yağmurlu, doğusunun yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu



ERZURUM 0°C, 4°C



Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların 1500 m ve üzeri rakımlı yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



HAKKARİ 4°C, 7°C



Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı



KARS -1°C, 3°C



Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kuzeyinin, yarın (Çarşamba) bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şanlıurfa'nın doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor.



ADIYAMAN 10°C, 13°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı



DIYARBAKIR 5°C, 12°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 



GAZIANTEP 8°C, 13°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Çarşamba) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı



SIIRT 8°C, 14°C



Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Kuzey Ege, Güney Ege açıkları, Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz’in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor. 

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in doğusu kuvvetli olmak üzere geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde batısı 6 (50 km/sa); Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, akşam saatlerinde Batı Karadeniz’in batısında yer yer 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf. 

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu aralıklı hafif yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın (Çarşamba) sabah saatlerine kadar yer yer 7 (60 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), açıkları 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, yer yer 3,0m Görüş: İyi. 

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) Doğu Akdeniz’in doğusu aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinden itibaren Antalya Körfezi kuzeybatıdan 7 (60 km/sa), Doğu Akdeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinden itibaren 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın (Çarşamba) sabah saatlerinde batısı kuzeybatıdan 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, yer yer 3,0m, Görüş: İyi. 

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Doğu ve güneydoğudan, zaman zaman kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra 5 (40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,75m, Görüş: İyi, yağış anında orta.


Yorumlar