Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji son dakika hava durumu! Sıcaklık 10 derece birden düşecek! İstanbul'a kar yağışı uyarısı

Meteoroloji son dakika hava durumu! Sıcaklık 10 derece birden düşecek! İstanbul'a kar yağışı uyarısı - Sayfa 1

Meteoroloji son dakika hava durumu! Sıcaklık 10 derece birden düşecek! İstanbul'a kar yağışı uyarısı

Meteoroloji son dakika hava durumu! Sıcaklık 10 derece birden düşecek! İstanbul'a kar yağışı uyarısı - Sayfa 2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika kar yağışı uyarısı geldi. Salı günü akşamı etkisinden çıkacağımız soğuk hava dalgası yerini çarşamba günü kuvvetli yağışa, 1 Mart Perşembe günü ise 8 ila 10 derecelik sıcaklık düşüşüyle kar yağışına bırakacak. İşte İstanbul için son hava durumu raporu.

Meteoroloji son dakika hava durumu! Sıcaklık 10 derece birden düşecek! İstanbul'a kar yağışı uyarısı - Sayfa 3

Meteoroloji'den yapılan son açıklamada İstanbul, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Kocaeli Sakarya ve Yalova'da Perşembe günü kar yağışı beklendiği ifade edildi. 26 Şubat 2018 Salı günü Marmara Bölgesi'nde Orta Akdeniz'den gelen yağışlı sistem etkisini gösterecek. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'da kar ve karla karışık yağmur görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji son dakika hava durumu! Sıcaklık 10 derece birden düşecek! İstanbul'a kar yağışı uyarısı - Sayfa 4

Salı akşam saatlerinden sonra bu yağış dalgası azalırken Çarşamba gününden itibaren yine Orta Akdeniz kökenli daha şiddetli bir yağış sistemi bölgede etkili olması bekleniyor. Aynı gün Balkanlar üzerinde etkili olan şiddetli soğukların Trakya'dan başlayarak Marmara Bölgesinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu sistemin saatte 60 ila 80 kilometre arasında değişen poyraza neden olması bekleniyor. Çarşamba günü Edirne, Kırklareli ve Trakya'da yoğun kar yağışı görülmesi beklenirken, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da kuvvetli yağmur yağışları bekleniyor.