Anasayfa /  Hava durumu

Meteoroloji Son Dakika Haberi! Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun belli kesimlerinde devam eden kar yağışının etkisini artıracağı uyarısında bulundu.

Abone ol
Abone ol 07 Ocak 2019 06:57

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan hava durumu uyarılarına göre; yurdun belli kesimlerinde haftanın ilk günü kar yağışının etkisini artıracağı öngörülüyor. Buna ek olarak; belli kesimlerde buzlanma ve don olayına karşı hazırlıklı olmak gerekebilir.

Meteoroloji verilerine göre; başta Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri olmak üzere Hakkari ve Bitlis çevreleri, Siirt'in ve Şırnak'ın doğusu ile Amasya ve Tokat çevrelerinde kar yağışının etkisini artırması bekleniyor. Çığ tehlikesinin geçerli olduğu bu bölgelerde buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olmakta yarar var. 

İstanbul'da gece geç saatlerden itibaren başlayan kar yağışı, belli ilçelerde etkili olmaya devam ediyor. Hava durumu raporuna göre; İstanbul'da kar yağışının Çarşamba gününe kadar etkili olması bekleniyor. Marmara genelinde buzlanma ve don olayı riskine karşı sürücülerin daha dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. 



7 Ocak Pazartesi hangi illerde okullar tatil edildi? 





Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile Aydın, Muğla, Isparta, Burdur, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir, Çankırı ve Ankara çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve batısı, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Muğla ve Aydın çevrelerinde yağmur şeklinde görülecek yağışların, Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri, Hakkari ve Bitlis çevreleri, Siirt'in ve Şırnak'ın doğusu ile akşam geç saatlerde Amasya ve Tokat çevrelerinde yoğun kar şeklinde (20-50 cm.) olması bekleniyor. 

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

 Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri, Hakkari ve Bitlis çevreleri, Siirt'in ve Şırnak'ın doğusu ile bu akşam geç saatlerde Amasya ve Tokat çevrelerinde yoğun kar şeklinde (20-50 cm.) olması beklendiğinden başta çığ tehlikesi olmak üzere buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Ülkemizin iç ve doğu kesimleri ile Marmara'da yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA

Çok bulutlu, doğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



BURSA -3°C, 2°C



Çok bulutlu ve kar yağışlı



ÇANAKKALE -1°C, 4°C



Çok bulutlu



İSTANBUL 0°C, 4°C



Çok bulutlu, bu akşam doğusu karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden itibaren il geneli aralıklı kar yağışlı 



KIRKLARELI -5°C, 0°C



Çok bulutlu

EGE

Çok bulutlu, Aydın ve Muğla çevrelerinin hafif yağmurlu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



A.KARAHISAR -7°C, -1°C



Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Pazartesi) hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.



IZMIR 2°C, 8°C



Çok bulutlu



MANISA 0°C, 6°C



Çok bulutlu



MUĞLA -5°C, 4°C



Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Pazartesi) hafif yağmurlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Isparta, Burdur ve Kahramanmaraş'ın kuzey çevrelerinin hafif kar yağışlı, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.



ADANA 4°C, 12°C



Çok bulutlu 



ANTALYA 4°C, 11°C



Parçalı ve çok bulutlu



BURDUR -5°C, 3°C



Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Pazartesi) hafif kar yağışlı



HATAY 5°C, 9°C



Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin doğusu ile bu akşam Çankırı, Eskişehir, Ankara ve Konya'nın Ereğli ve Beyşehir ilçesinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.



AKSARAY -4°C, 2°C



Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



ANKARA -6°C, -2°C



Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.



CANKIRI -9°C, -2°C



Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.



ESKISEHIR -5°C, -1°C



Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, kıyıları ve Düzce çevreleri ile bu akşam saatlerinde iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; iç kesimlerinde kar, kıyı kesimlerde yağmur zamanla karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.



BARTIN -2°C, 2°C



Çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmurlu



BOLU -6°C, -2°C



Çok bulutlu ve bu akşam saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.



DÜZCE -3°C, 2°C



Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı



ZONGULDAK 1°C, 4°C



Çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların gece saatlerine kadar Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri ile zamanla Amasya ve Tokat çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu gece saatleri ile yarın (Pazartesi) buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.



AMASYA -1°C, 2°C



Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerine kadar yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.



ARTVİN 6°C, 6°C



Parçalı çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı



SAMSUN 2°C, 6°C



Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerine kadar iç kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



TRABZON 8°C, 10°C



Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneybatısında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer kesimlerinde kar şeklinde olması beklenen yağışların Bitlis, Hakkari ve Şırnak'ın doğu çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.



ELAZIĞ 0°C, 4°C



Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu 



ERZURUM -4°C, -1°C



Çok bulutlu ve kar yağışlı



IĞDIR -2°C, 5°C



Çok bulutlu ve karla karışık yağmurlu



KARS -7°C, -2°C



Çok bulutlu ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, zamanla kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin edilen yağışların Diyarbakır'ın kuzeydoğusu ile Siirt'in doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



DIYARBAKIR 2°C, 6°C



Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzeydoğu kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



GAZIANTEP 2°C, 6°C



Çok bulutlu ve yağmurlu



SIIRT 3°C, 6°C



Çok bulutlu, doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı



ŞANLIURFA 4°C, 8°C



Çok bulutlu ve yağmurlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Doğu Karadeniz’in doğusu ve Doğu Akdeniz’de fırtına, Batı Karadeniz'in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor. 

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, batısı yer yer karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de akşam ve sabah saatlerinde kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece ve öğlen saatlerinde kuzeybatıdan, gece ve sabah saatlerinde doğusu batıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinden doğusu, öğle saatlerinde batısı kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz'de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), doğusu akşam ve gece saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/sa), öğle saatlerinde geneli kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı batıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 3,0m, Doğu Karadeniz'in doğusu 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta. 

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatı, gece saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta. 

EGE

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, sabah saatlerinden itibaren kuzeyi kuzeydoğudan 3 ila 5 (10-30 km/sa), kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

AKDENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz'de batı ve kuzeybatı, öğle saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden batısı batıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Akdeniz'de ilk saatlerde batı ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa), gece kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), sabah saatlerinde güneybatı, kuzeyi kuzeydoğu, öğle saatlerinden itibaren geneli kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, yer yer 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı Rüzgâr: Doğu ve güneydoğu zamanla güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi yağış anında orta.

iOS uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Android uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.


Yorumlar