Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji kuvvetli yağışlara karşı uyardı! 15 Mart Hava Durumu

Ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ordu ve Giresun’un iç kesimleri, Rize çevreleri ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji kuvvetli yağışlara karşı uyardı! 15 Mart Hava Durumu - Sayfa 1

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ordu ve Giresun’un iç kesimleri, Rize çevreleri Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

RÜZGAR UYARISI: Rüzgârın; Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuzeyli yönlerden, kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, kar örtüsüne sahip yüksek kesimlerde yerdeki karın savrulması sonucu tipi ve çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji kuvvetli yağışlara karşı uyardı! 15 Mart Hava Durumu - Sayfa 2

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ÇANAKKALE 0°C, 9°C
Parçalı bulutlu

İSTANBUL 0°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif akrlakarışık yağmur ve kar yağışlı

KIRKLARELİ -4°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ -2°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

EGE
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR -8°C, 3°C
Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ -2°C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 2°C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

MANİSA 0°C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu

Meteoroloji kuvvetli yağışlara karşı uyardı! 15 Mart Hava Durumu - Sayfa 3

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgârın, iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına(40-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA 2°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

ANTALYA 5°C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

HATAY -2°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

ISPARTA -6°C, 4°C
Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu, güney ve doğusu ile Eskişehir çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA -5°C, 4°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

ESKİŞEHİR -5°C, 3°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, hafif kar yağışlı

KAYSERİ -10°C, -1°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı

KONYA -6°C, 0°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, hafif kar yağışlı

Meteoroloji kuvvetli yağışlara karşı uyardı! 15 Mart Hava Durumu - Sayfa 4

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU -6°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı

DÜZCE -1°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KASTAMONU -7°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı

ZONGULDAK 2°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ordu ve Giresun’un iç kesimleri, Rize çevreleri ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE 1°C, 4°C
Çok bulutlu, karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN 0°C, 6°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TOKAT -4°C, 2°C
Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

TRABZON 1°C, 5°C
Çok bulutlu, karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.