Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji'den uyarı! Bu illere sağanak yağış yolda

Meteoroloji'den uyarı! Bu illere sağanak yağış yolda - Sayfa 1

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinin batısı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz geneli parçalı yer yer çok bulutlu, İç ve Doğu Akdeniz, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Sivas, Bilecik, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den uyarı! Bu illere sağanak yağış yolda - Sayfa 2

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde İstanbul başta olmak üzere Marmara'nın kuzey kesimlerinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji'den uyarı! Bu illere sağanak yağış yolda - Sayfa 3

Hava sıcaklıklarının artarak ülkemiz genelinde mevsim normallerinin civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den uyarı! Bu illere sağanak yağış yolda - Sayfa 4

Rüzgarın genellikle doğu ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.