Anasayfa /  Foto Galeri

Meteoroloji bu illeri saat verip uyardı! Kuvvetli yağış geliyor... | 4 Ocak 2021 hava durumu

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Akdeniz'in batısı, Ege ve Trakya sağanak yağışlı, diğer bölgeler az bulutlu ve açık. Yağışların Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Aydın'da kuvvetli olacağından dolayı sel ve su baskınına karşı dikkatli olunması gerektiği bildirildi. Vatandaşların internette aradığı İstanbul'da hava nasıl olacak? Ankara'da hava nasıl olacak? İzmir'de hava nasıl olacak? Bugün hava nasıl olacak? sorularının cevabı haberin detayında. İşte 4 Ocak 2021 hava durumu

Meteoroloji bu illeri saat verip uyardı! Kuvvetli yağış geliyor... | 4 Ocak 2021 hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Çanakkale ve İzmir'in kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinden itibaren ise Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Manisa, Uşak, Denizli ve Burdur çevreleri ile Antalya'nın batı kesimlerinin sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yurdun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji bu illeri saat verip uyardı! Kuvvetli yağış geliyor... | 4 Ocak 2021 hava durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI:

Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji bu illeri saat verip uyardı! Kuvvetli yağış geliyor... | 4 Ocak 2021 hava durumu - Sayfa 3

RÜZGAR:

Genellikle doğu ve güneydoğu, Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji bu illeri saat verip uyardı! Kuvvetli yağış geliyor... | 4 Ocak 2021 hava durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların gece saatlerinde Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, vb) karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.