Anasayfa /  Popüler  /  Kim kimdir

Merve Dizdar kimdir, nereli, kaç yaşında?

76. Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazanan Merve Dizdar, Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne adlı filmindeki rolü ile ödüle layık görüldü.

Abone ol
Abone ol 28 Mayıs 2023 17:32


Merve Dizdar dizileri, filmleri ve ödülleri gibi detaylar sevenleri tarafından araştırılan konular arasında. Dizdar, 76. Cannes Film Festivali'nde Kuru Otlar Üstüne filmindeki rolü ile 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü aldı. İşte, Merve Dizdar hayatı...

 Merve Dizdar kimdir?

Dizdar, 25 Haziran 1986 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümünden mezun oldu ve Kadir Has Üniversitesinde ileri oyunculuk programında yüksek lisans yaptı. Tiyatro kariyerine Semaver Kumpanya ile başldı ve sonrasında Craft Tiyatro'da devam etti.

İlk sinema deneyimini "Bir Ses Böler Geceyi" filminde elde etti. Kavak Yelleri, Geniş Aile, Bir Yastıkta, Doksanlar ve Çılgın Dersane Üniversitede gibi başlıca dizilerin yanı sıra Masumlar Apartmanı adlı dizideki rolü ile çok sevildi. Ayrıca TRT Çocuk kanalında Arkadaşım Bıdı ve 23 Nisan Şenliğe Doğru adlı çocuk programlarının sunuculuğunu üstlendi. 2018 yılında evlendiği oyuncu Gürhan Altundaşar ile 2021 yılında yollarını ayırdı.

Genç oyuncu 76. Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne filminde canlandırdığı karakterle 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü aldı.

 

 

Yorumlar