Anasayfa /  Yaşam

Merkür Retrosu ne demek? Merkür Retrosu ne zaman bitiyor?

Merkür Retrosunun ne anlama geldiğini ve Merkür Retro'sunun başlangıç tarihini sizler için araştırdık. En genel tanımıyla bir gezegenin geri hareketleri sonucu oluşan olaylara "Retro" denmektedir. Peki Merkür Retrosu ne demek? Merkür Retrosu ne zaman bitecek?

Abone ol
Abone ol 19 Şubat 2021 12:29

Merkür Retro'su yani gerileme anlamına gelen olayların bütününe denmektedir. Bu yılın ilk Merkür Retrosu'nun bitiş tarihi belli oldu. 2021 Merkür Retro'sunun nasıl gerçekleştiği ve hangi burçların etkileneceği haberimizin detaylarında...

2021 MERKÜR RETROSU NE ZAMAN BİTİYOR?

Bu yıl 3 kere yaşanacağı belirtilen Merkür retrosunda ilk gerileme görüldü. İkinci gerileme 30 Mayısıs 22 Haziran tarihinde İkizler burcunda ve son olanı da 27 Eylül 8 Ekim tarihlerinde Terazi burcunda görülecektir.

Merkür retrosu bitmesi ise 31 Ocak 21 Şubat tarihinde Kova burcunda son bulacaktır.

MERKÜR RETROSU NE DEMEK?

Bir gezegenin geri harekette (Retro) olması demek, aslında yörüngesinde yavaşlaması ve dünyadan bakıldığında da geri gidiyor gibi olmasından kaynaklanır. Bir gezegen gerilediği zaman astrolojik olarak dinlenme, yerinde sayma durumundadır. Bu nedenle de yönettiği alanlar, aktiviteler iyi çalışamaz. Sonuç olarak da bir çok alanda kargaşalar ortaya çıkar.


Merkür Retroları senede iki veya üç kez olabilir. İletişim gezegeni olduğu için hayatımızda önemli rol oynamaktadır. Merkür'ün yönettiği alanlar sadece iletişim değildir. En önemlileri; iletişim, düşünce, haberleşme, yazma, teknoloji, seyahatler, ticaret, reklam, kitap ,senaryo ve yazılı kaynakları da yönetir.

Merkür Retro'su İletişim gezeni varsayıldığı için, gündelik yaşantımızı bütünüyle etkileyebilir. Tüm burçlar aslında bakarsanız bundan az da olsa etkilenecektir. Gerileme dönemini bir çok okuyucumuz araştırmaktadır.

MERKÜR RETROSU NE ZAMAN 2020?

Merkür her yıl üç kez retro dönemine girer. Merkür bu dönemde güç kaybetmeye başlar ve bu nedenle yeni girişimler bu dönemde başarılı olamaz. Merkür retrograd döneminde herhangi bir yeni bölgeye girmemeniz ve kalmamanız tavsiye edilir. Merkür retrosu senede 3 kez olur. Bu son geri hareketi ise 14 Ekim'de başladı, 3 Kasım'da duracak.

 

 

Yorumlar