Anasayfa /  Ekonomi

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası Dolar'da hareketlilik

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası Dolar ve Euro'da hareketlilik oluşmaya başladı. Peki Dolar ve Euro kaç TL oldu?

Abone ol
Abone ol 20 Ağustos 2020 14:25

Küresel piyasalarda negatif bir seyir yaşanıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), yüzde 8,25 olan politika faizinde değişikliğe gitmedi.

Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar/TL, bugün 7,34'ten değerleniyor.

 Euro/TL de 8,68'den el değiştiriyor.

 

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) son toplantısına ait tutanaklar, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının ekonomik etkilerine ilişkin belirsizliğin son derece arttığını, devam eden halk sağlığı krizinin yakın vade de ekonomik faaliyet, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı oluşturmaya devam edeceğini ortaya koydu. 

ABD BORSALARI APPLE ÖNCÜLÜĞÜNDE REKORLA KAPANDI

Fed politika yapıcıları ABD'nin toparlanmasına ilişkin belirsizlikleri vurgulayıncaya kadar piyasadaki risk iştahı yüksek seviyedeydi. S&P 500 ve Nasdaq, büyük ölçüde Apple Inc. öncülüğünde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Apple hisseleri yüzde 1,4 yükselişle piyasa değeri 2 trilyon dolara ulaşan halka açık ilk ABD şirketi olurken, perakendeci Target ve Lowe'un güçlü bilançoları da risk iştahını artırdı.

Ancak risk iştahı, bazı Fed üyelerinin istihdamdaki toparlanma zaten yavaşladığı için ek gevşeme gerekebileceğini söylemesinin ardından hızla azaldı.

Yorumlar