Anasayfa /  Ekonomi

Merkez Bankası Başkanı banka genel müdürleriyle bir araya geldi

Dolar ve euronun rekor üstüne rekor kırması ve çarşamba günü rekor bir yükseliş göstermesinden sonra çok önemli bir son dakika gelişmesi yaşandı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, BDDK Başkanı ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanları ile bir araya geliyor. Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın olmaması ise dikkat çekti. Toplantı, İstanbul Etiler’de bulunan Türkiye Bankalar Birliği’nde yapılıyor.

Abone ol
Abone ol 25 Kasım 2021 18:39

Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu banka genel müdürleri ve yöneticileriyle bir araya geliyor.

İstanbul Etiler’de bulunan Türkiye Bankalar Birliği’ndeki toplantıya, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Alpaslan Çakar, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, HSBC Türkiye Ceo’su Selim Kervancı, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Halk Bank Genel Müdürü Osman Arslan ve Garanti Bankası Genel Müdürü Recep Baştuğ'un da aralarında bulunduğu banka müdürleri ve yöneticileri katılıyor.

Toplantı basına kapalı olarak saat 17.15'te başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ekonomi politikalarında ters düştüğü iddia edilen hatta bu yüzden görevden alınacağı konuşulan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın bu buluşmada yer almaması ise dikkat çekti.

 Masum Türker: Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın olması gerekiyor

CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında bu konuda açıklamalar yapan Ekonomiden Sorumlu Devlet eski Devlet Bakanı Masum Türker de yarın gerçekleştirilecek toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da olması gerekitğini belirterek, toplantının geç kalınmış bir zirve olduğunu belirtti, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın toplantıda olmamasını ise eleştirdi.

Yorumlar