Merhaba Genlerimiz,

Türkler olarak ‘’kimoo?’’ sorusuna verilen standart ‘’been’’cevabının ses analizini yapıp, kişinin kim olduğunu anlayabilen eşsiz bir gene sahip bir Milletiz. Okuduğumda çok gülmüştüm yazıma böyle başlamak istedim.

Herkese selam, ikinci yazımla sizlerle buluşmanın heyecanını yaşıyorum. Yazdıklarımın birileri tarafından okunacağını bilmek çok güzel bir duygu. Bu duyguyu yaşamama neden olan TRHaber’e sizlerin aracılığı ile teşekkür ederek başlamak istedim.

Aslında hepimizin birbirimize anlatacak çok şeyi var. Dinlemeyi istersek. Ben de sizlere birçok konudan bahsetmek istiyorum,  özellikle uzmanlık alanım olan, sizlerin de çok sevdiğini bildiğim, estetik ve güzellik üzerine daha çok yazmak istiyorum. İlk yazımda, ilahi Cetvel 1,6 demiştim. Altın oran, hepimiz mutlaka duyduk bu mucize ölçüyü, yaratılmış her şey bu oran ile dizayn edilmiş, düşününce ne muhteşem bir şey. Bana en ilginç gelen yönü ise biz bu bilgi ile yaratılmışız, yani gördüğümüz herhangi bir insanı, bir nesneyi farkında olmadan bilincimizdeki bu oran ile karşılaştırıp güzel olup olmadığına karar veriyor olmamız. Daha da ilginç olan ise bilim adamlarının yaptığı çalışmalar ile kanıtlanmış olan gerçek, ne kadar bu orana yakınsanız, güzel olduğunuz kadar, dayanıklı, güçlü ve daha sağlıklı olduğunuz gerçeği. Peki ne yapacağız?

Anne ve babamızdan gelen, iki yumurtanın birleşip bölündüğü anda, bütün özelliklerimiz belirleniyor. Boyumuz, kilomuz, göz rengimiz, vücut şeklimiz, geçirebileceğimiz hastalıklar vb. aklınıza ne gelirse. Peki o zaman genlerimiz kaderimiz mi? Bunca çaba ne için? Süper haber! Allahtan genlerimiz kaderimiz değil, uzun yıllar yapılan inceleme ve araştırmalar gösterdi ki, yaşamda edindiğimiz beceriler, bilgiler ve alışkanlıklar kaydediliyor ve genlerimizi bir nevi yenileyerek aktarabiliyoruz. Elbette ki bu aktarımın nevi ve süreci çok karmaşık ve uzun, ancak bilmeliyiz ki her zaman kendimiz ve torunlarımız için daha iyi bir şeyler yapabilir ve onlara daha iyi genleri miras bırakabiliriz.

Yeni soru; Bunu nasıl yapacağız?

Güzellik sağlıklı bir beden, huzurlu bir ruh ile dışınızda vücut bulup sonuç veren, açan güzel bir çiçektir.  Biz istersek bu çiçeği açtırabilir, sonsuza dek yaşatabiliriz.

Önce beslenmeyle başlayalım mı? Hazır yaz yaklaşırken, bikini ve mayolarımızı giyme hayalleri kurarken, zorlanmadan, kalori saymadan, keyifle hücrelerimiz beslenip gerçekten doyarken kilo vermek. Mümkün mü? Evet diyorum. Bir sonraki yazım, SİRKADİYEM …

Yorumlar