Anasayfa /  Politika

Meral Akşener'e Siirt'te 'Kürdistan' sorusu

Meral Akşener esnaf ziyaretleri için gittiği Siirt'te bir esnafın 'Kürdistan ve Kürtçe inkar ediliyor' sözlerine, 'Seni inkar eden yok. Onu böyle kabul etmem mümkün değil' şeklinde cevap verdi.

Abone ol
Abone ol 28 Ekim 2021 21:20

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yurt içi gezilerine devam ediyor.

Akşene bu kapsamda Siirt'te geldi.

İl merkezindeki esnaf ziyaretlerinin ardından Kurtalan ilçesine geçen Akşener, beraberindeki partililerle burada da esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü, sorun ve talepleri dinledi.

Akşener girdiği dükkanlardan birinde ise beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

"KÜRDİSTAN İNKAR EDİLİYOR"
Cemil Taşkesen adlı esnaf, Kürtçe'nin inkar edildiğini söyediği Akşener'e, "Dilimiz inkar ediliyor, kimliğimiz inkar ediliyor, 'Kürdistan' inkar ediliyor. Biz buna karşıyız. Şu an sizin bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır ama ne yazık ki Meclis'te bu 'Kürdistan' inkar ediliyor." şeklinde tepki gösterdi.

SENİ İNKAR EDEN YOK"
İnsanların Kürt, Türk, Alevi, Sünni olmasının etnik aidiyet olduğunu söyleyen Akşener, "Dini aidiyetlerine, mezhepsel aidiyetlerine herkes saygı duymak zorundadır. Sen, 'Burası Kürdistan' diye tariflersen... Ben başından beri bir şey söylüyorum. Biz bu ülkenin sınırları içerisinde bir bütün müyüz, değil miyiz? Sorunun cevabı bir. O cevabı da verecek olan hem sensin hem benim. Ben Türk'üm, sen Kürt'sün. Dolayısıyla bir Kürt'le bir Türk'ün vereceği bir cevaptır. Diyeceğim ki 'Cemil, bu coğrafyada, bu Anadolu coğrafyasının bir bütün olarak, ta Edirne'den Kars'a denir ya, oraya kadar olan sistemin içinde pek çok etnik aidiyet var, pek çok dini, yani Müslümanlığın içinde farklı farklı inançlar var, mezhepler var. Bunlarla ilgili biz bir miyiz, bütün müyüz? Sen buna 'evet' diyorsan... Seni inkar eden yok. Onu böyle kabul etmem mümkün değil. Bu ayrışmadır. Bunu kabul etmem mümkün değil." dedi.

Etiketler Meral Akşener
Yorumlar