Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Meral Akşener Saraçhane’den seslendi: "Söz veriyorum... Bu şarkı da burada bitmeyecek"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saraçhane meydanında yaptığı konuşmada "Meral Akşener olarak söz veriyorum, bu şarkı da burada bitmeyecek. İnsanlar korktuğu zaman zulüm yaparlar, haksızlık yaparlar. Bugün Ekrem kardeşim için verilen bu kararın arkasında bir büyük korku var. Onlar korkuyor, biz korkmuyoruz. Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat diyoruz!" dedi.

Abone ol
Abone ol 14 Aralık 2022 20:38

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararın ardından Saraçhane'de toplanan kalabalığa karşı konuşma yaptı. İmamoğlu'na destek için Ankara'dan İstanbul'a gelen İYİ Parti Meral Akşener, Saraçhane meydanında toplanan vatandaşlara hitap etti. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarından satır başları:

- Saraçhane, ne çektiniz be! Bundan yıllar önce okuduğu bir şiirle mahkum olan bir büyükşehir belediye başkanı vardı. Biz yuhlamayız, biz gereğini yaparız! O büyükşehir belediye başkanı, buradan sizlere seslenip demişti ki 'bu şarkı burada bitmez'. Doğrudur, o şarkı orada bitmedi, bugün Meral Akşener olarak söz veriyorum, bu şarkı da burada bitmeyecek. İnsanlar korktuğu zaman zulüm yaparlar, haksızlık yaparlar. Bugün Ekrem kardeşim için verilen bu kararın arkasında bir büyük korku var. Onlar korkuyor, biz korkmuyoruz. Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat diyoruz! Yıllar önce burada şiir okuduğu için 'muhtar olamaz' denilen bir büyükşehir belediye başkanı vardı. O cumhurbaşkanı oldu. Çünkü millet iradesine el uzatılmıştı. O günün korkakları, vesayetçileri... Kimler, kimlerle beraber! Kimler, ne hale geldi! Sandıkta gereğini yapacaksınız. O sandıkta helal oylarınızla, demokrasi ile diyeceksiniz ki 'hadi bakalım, sizi gönderiyoruz.' 
 
"Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat"
- Millet iradesiyle seçilmiş İBB Başkanı'na, şehri eminine bir tiyatro neticesinde bu cezasının verilmesi... Dün benzer cezayı nasıl bu millet yırttıysa, bu cezayı da yırtacaksınız. Sandıkta yırtacaksınız, demokrasi ile yırtacaksınız.  Dünün korkakları nasıl kaçarak gittiyse, bugünün korkakları da kaçarak gidecekler. Kendinize güvenin. İradenize güvenin. 2019 31 Mart'ı hatırlayın. Birinci turda haksızlık yaptılar. Ne oldu? 805 bin fark attınız! Korkunun ecele faydası yok. Bugün burada bir irade var. Bu irade bir mahkeme kurdu. Asıl mahkeme burası. Saraçhane'de kurulan mahkeme! O mahkemede aklandın! Yarın 6 genel başkan olarak burada olacağız. Bu haksızlığın karşısında duracağız. Yaşasın hürriyet, kahrolsun istibdat.

Yorumlar