Anasayfa /  Foto Galeri

Memurların yüzünü güldürecek haber geldi: Yasa çıkıyor!

Milyonlarca memurun dört gözle beklediği 3600 Ek Gösterge ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Ocak ayında Meclis'e gelmesi beklenen çalışmayla ilgili son rötuşlar yapıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte emekli ikramiyesinde artış yaşanacak ve yaklaşık 190 bin liraya çıkacak. Maaşlarda ise bin 100 liraya yakın bir artış var. Öğretmen maaşları da artacak. Yapılacak düzenlemeden emeklilerin dul ve yetimleri de yararlanacak. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, idareciler dikkat...

Memurların yüzünü güldürecek  haber geldi: Yasa çıkıyor! - Sayfa 1

Hükümet merakla beklenen 3600 ek gösterge düzenlemesini ocak ayında Meclis'e getirmeye hazırlanırken yaklaşık 250 bin memur emeklilik dilekçesini beklemeye aldı. Yeni düzenleme görev ücreti, emekli aylığı ve ikramiyesini artırdığı gibi yeni gösterge kamuda yükselmenin de önünü açacak. 

Memurların yüzünü güldürecek  haber geldi: Yasa çıkıyor! - Sayfa 2

Emekliliği hak eden yaklaşık 250 bin öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, idareci hak kaybı yaşamamak için 3600 ek gösterge düzenlemesini beklerken, kamuda gençlere de iş fırsatı doğacak.

Memurların yüzünü güldürecek  haber geldi: Yasa çıkıyor! - Sayfa 3

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ek göstergenin kapsamı ve maliyeti konusunda bakanlık bünyesinde çalıştıklarını söyledi. Bir sonraki adımda sendikalarla birlikte ortak çalışma yürütülecek. Bu hafta yapılması beklenen Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında da konunun değerlendirilmesi bekleniyor.

Memurların yüzünü güldürecek  haber geldi: Yasa çıkıyor! - Sayfa 4

2022'DE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Teknik çalışmalar Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte yürütülüyor. Kapsamın eşitlik ve adalet ilkesi gözetilerek belirlenmesi, düzenlemenin 2022'de yürürlüğe girmesi öngörülüyor. Yeni düzenlemeyle 2200 altı, 2200 ve 3000 ek gösterge üzerinden hesaplanan ücretlere tabi meslek grupları genişleyecek.