Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Zabıta Memuru Maaşları ne Kadar, Zabıta Maaşları ne Kadar Zam Alır?

Kamuya ve bağlı kuruluşlarına zaman zaman KPSS puanları üzerinden memur alımları yapılıyor. 

Abone ol
Abone ol 23 Kasım 2018 19:47

Zabıta memuru alımlarında bu puanlar genellikle baraj puanlarıyla 55 - 65 puan aralıklarında yayımlanıyor. 

Çok sayıda zabıta memuru alımı için şuan itibariyle belediyeler ilan yayımlamış durumdadır. Lise mezunu, Önlisans ve Lisans mezunu adaylar arasında yeterli şartları taşıyan adaylar, belediyelerde ve kamuda zabıta memuru olarak göreve başlayabiliyorlar.

Zabıta memuru olmak için gerekenler nelerdir: Kamuda zabıta memuru olarak göreve başlayabilmek için adayların öncelikli olarak KPSS puanlarının bulunması, sağlık problemi olmaması, T.C vatandaşı olması, ilgili bölümlerden ya da dengi okullardan mezun olması, kamu zararına bir faaliyette yer almamış olması, boy ve kilo şartlarına uygunluğu, fiziki yeterlilik testlerinden başarıyla ayrılmış olması, spor mülakatlarında aldığı puanların yanı sıra sözlü mülakatlardan da başarılı olarak ayrılmış olması, askerlikle ilişiğinin bulunmaması, daha önce bir kamu görevinden disiplinsizlik suçu sebebiyle ayrılmamış olması, terör örgütleriyle ismi anılmamış olması gibi özelliklerin yanı sıra, kilo ve boy endeksinin orantılı olması gibi noktalarda uygunluk beklenmektedir.

Zabıta memuru olan vatandaşlar kamuda görev alıyorlarsa maaşları aylık aldıkları ek ödeneklerle birlikte 3000 TL' nin üstüne çıkabilmektedir. Yoğun çalışma temposu bulunan zabıta memurları, bu nedenle aldıkları çok mesai ücretleri bulunmaktadır. 

Farklı kurum ve kuruluşlarda uygulanan ücret politikaları değişiklik gösterebilmektedir. 


Yorumlar