Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Yüksek Maaşla İş İmkanı Olan Konkordato Komiserliği Mesleği Nedir? Nasıl Başvuru Yapılır?

Mahkemeler tarafından görevlendirilen Konkordato komiseri için üniversiteler eğitimler veriyor. Konkordato Komiserliği Adayları tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanan konkordato komiserliği mesleği nedir? Nasıl başvuru yapılır? Kimler başvurabilir? Hangi Kurumlar Konkordato komiserliği eğitimi veriyor? Konkordato komiserliği ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde.

Abone ol
Abone ol 26 Ekim 2018 03:10

Yüksek Maaşla İş İmkanı!  Olan Konkordato Komiserliği Mesleği Nedir? Nasıl Başvuru Yapılır? 

Konkordato komiseri için son zamanlarda yoğun bir eğitim başladı. Adayların yoğun bir ilgi göndermesinin nedeni ise firmaların başvuruları ile konkordato komiserine olan ihtiyacın artması oldu. Başvuru yapmak isteyen adaylar tarafından in olsa ekibine meslek hakkında sorular yönetilmekte.

Başvuruları nasıl yapılacağı, eğitim için hangi üniversitelere başvuru yapılacağı ve ne kadar maaşla mesleğe başlanacağı hakkında detayları aktarıyoruz.

KONKORDATO KOMİSERİ NASIL OLUNUR?

Şirketlerin ekonomik durumlarını düzeltmeleri için mahkemelere yaptıkları başvuruların ardından, mahkemelerin atadıkları konkordato komiseri tarafından bir takım iş ve faaliyetlerin yürütülmesi sağlanmakta. Konkordato komiserinin çalışmalarını sürdürürken alacakları maaşlar ne kadar olduğunu merak edilmekte.

Konkordato Komiserliği Ortalama 8 Bin TL  civarında maaş alabilmekteler. Başvuru yapacak olan adayların bazı başvuru şartlarına sahip olması gerekmektedir.

KONKORDATO KOMİSERİ BAŞVURU ŞARTLARI 

Bunlardan bir tanesi iş tecrübesidir. Adayların 5 yıldan fazla iş tecrübesi olması, dört yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak, konkordato komiseri eğitimine sahip olmak gerekmektedir.

Eğitimi veren bir çok üniversite bulunuyor. Bunlardan bazıları Sakarya Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi bunlardan bazılarıdır.

Konkordato ne demektir? Konkordato ilan etmek nedir ve nasıl ilan edilir?

Konkordato ne demektir? Konkordato ilan etmek nedir ve nasıl ilan edilir?  Konkordato ilanıyla gündeme gelen şirketler, konkordato kelime anlamının ne olduğunu merak ederek araştırmaya başladı. Bizler de haberimizde bilgileri derledik.




Konkordato ilan eden firmaların ardından en çok merak edilenlerden biri konkordato ne demektir oldu. Konkordato, mali açıdan zor durumda olan bir kurumla yapılan iflas anlaşması anlamına gelmektedir. İşte iflas anlaşması anlamına da gelen konkordato hakkında detaylar.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato, "borçların yeniden yapılandırılması suretiyle iflasa tabi borçluların mali durumunun düzeltilerek iflastan kurtulmasını, diğer borçluların ise mali durumunun düzeltilmesini amaçlayan, alacaklıların da belirli bir tenzilatla veya vadede alacağına kavuşmasını sağlayan ve mahkemenin tasdikiyle taraflar açısından bağlayıcı hale gelen bir anlaşma" olarak tanımlanıyor.

Konkordato müessesesi borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir. Bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.

Konkordato müessesesi 4 bölümden oluşur.

1-Adi Konkordato

2- İflastan Sonra Konkordato

3- Mal Varlığının Terki Suretiyle Konkordato

4- Sermaye Şirketleri ve Kooperatiflerin Uzlaşma Yoluyla Yeniden Yapılandırılması,

İflas talebinde bulunabilecek her alacaklı, gerekçeli bir dilekçeyle, borçlu hakkında konkordato işlemlerinin başlatılmasını isteyebilecek. 

Konkordato talebi üzerine mahkeme, istenilen belgelerin eksiksiz olarak mevcut olduğunu tespit ettiğinde geçici mühlet kararı verecek ve borçlunun malvarlığının muhafazası için gerekli gördüğü bütün tedbirleri alacak.

Geçici mühlet, kesin mühletin sonuçlarını doğuracak. Mahkemece geçici mühlet kararı ticaret sicili gazetesinde ve Basın İlan Kurumunun resmi ilan portalında ilan edilecek, derhal tapu müdürlüğüne, ticaret sicili müdürlüğüne, vergi dairesine, gümrük ve posta idarelerine, Türkiye Bankalar Birliğine, Türkiye Katılım Bankaları Birliğine, mahalli ticaret odalarına, sanayi odalarına, taşınır kıymet Borsalarına, Sermaye Piyasası Kuruluna ve diğer ilgili yerlere bildirilecek.



Mahkeme, kesin mühlet hakkındaki kararını, geçici mühlet içinde verecek. Konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olduğunun anlaşılması halinde borçluya bir yıllık kesin mühlet verilecek.



Yorumlar