Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası: Personel Alımı Yapacak

Başvuru Şartları; Merkez Bankası tarafından yayınlanan ilana göre 10 personel alımı yapılacak. 

Abone ol
Abone ol 21 Ocak 2019 12:52

Başvuru yapacak adayların 1 Ocak 1987 veya sonrasında doğmuş olmaları gereklidir. Başvuru yapacak adayların elektrik-elektronik mühendisliği veya makine mühendisliği bölümlerinden en az 4 yıllık lisans bölümü mezunu olmaları gereklidir. 

Son başvuru tarihinden itibaren geriye doğru iki yıllık süreç içerisinde Merkez Bankası personel alımlarının mülakatlarında elenen kimseler başvuru yapamayacaktır.

Başvuran adayların YDS sınavından en az 70 puan almış olmaları gerekirken TOEFL-IBT sınavından ise en az 84 puan alınmış olması istenmektedir. Son 2 yıl içerisinde yapılan KPSS sınavlarının P1 puan türünden en az 80 alınması da başvuru şartları arasında yer alıyor. 

Adayların ALES sınavından sayısal puan türünden de en az 80 puan almış olmaları gereklidir.

Başvurular 18 Ocak tarihi itibariyle başladı. Son başvuru tarihi ise 28 Ocak olarak belirlendi. Adaylar başvurularını Merkez Bankası’nın resmi internet sayfası üzerinden gerçekleştirebilecektir. Posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. 

30 ile 31 Ocak 2019 tarihleri arasında yetkinlik ve kişilik testleri yapılacak. 11-14 Şubat 2019 tarihleri arasında ise komisyon mülakatları yapılacak. 

Mülakattan 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. Güvenlik soruşturmasında da herhangi bir sorunu olmayan adaylar görevlerine başlayacaklardır.

Merkez Bankası personel alımı kılavuzu için tıklayın


Yorumlar