Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) 60 KPSS Puanı İle Personeli Alımı Başvuruları Başladı!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) 60 KPSS Puanı İle Personeli Alımı Başvuruları Başladı! Türk Standardları Enstitüsü (TSE) bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için 21 Ekim 2018 tarihinde yayımladığı ilana göre farklı şehirlerde personel alımı yapacağını duyurmuştu. Söz konusu bu personel alım ilanı için başvurular başladı. İşte başvuru şartları ve tüm ayrıntılar haberimizde.

Abone ol
Abone ol 24 Ekim 2018 10:04

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) 60 KPSS Puanı İle Personeli Alımı Başvuruları Başladı!

Türk Standartları Enstitüsü tarafından yayımlanan ilana göre; Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Konya ve Manisa illerinde istihdam etmek üzere ön lisans mezunu personel alımı gerçekleştirecek. Başvuru yapacak adayların 2016 önlisans Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 60 KPSSP93 puanı almış olmaları gerekmektedir. Peki başvurular nasıl yapılacak? İlanın detayları nelerdir?

TSE 60 KPSS puanı le kamu personel alımı yapıyor! Başvuru detayları neler? Türk Standartları Ensttüsü (TSE), KPSS puanı le farklı şehrlerde sthdam etmek üzere kamu personel alımı yapacağını duyurdu. Pek başvuru şartları nelerdr? Detaylar habermzde... ürk Standartları Enstitüsü tarafından yayımlanan ilana göre; Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Konya ve Manisa illerinde istihdam etmek üzere ön lisans mezunu personel alımı gerçekleştirecek. Başvuru yapacak adayların  2016 önlisans Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) en az 60 KPSSP93 puanı almış olmaları gerekmektedir. Peki başvurular nasıl yapılacak? İlanın detayları nelerdir? 

TSE NEDİR?

Türk Standardları Enstitüsü;  her türlü madde ve mamüller ile usul ve hizmet standardlarını yapmak amacıyla 18.11.1960 tarih ve 132 sayılı kanunla kurulmuştur. Enstitünün ilgili olduğu bakanlık Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıdır. Enstitü, tüzel kişiliği haiz, özel hukuk hükümlerine göre yönetilen bir kamu kurumu olup, kısa adı ve markası TSE'dir. Bu marka çeşitli şekillerde gösterilir. Türk Standardları Enstitüsü'nün izni olmadan bu marka hiçbir şekil ve şart altında kullanılamaz. Yalnız Türk Standardları Enstitüsü tarafından kabul edilen standardlar Türk Standardı adını alır. Bu standardlar ihtiyari olup, standardın ilgili olduğu bakanlığın onayı ile mecburi kılınabilir. Bir standardın mecburi kılınabilmesi için Türk Standardı olması şarttır. Mecburi kılınan standardlar Resmi Gazete'de yayımlanır

Türk Standardları Enstitüsü ( TSE ) personel alımı gerçekleştiriyor. birkaç gün önce yayımlanmış olan ilana göre Türk Standardları Enstitüsü bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı 6 şehir için kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Buna göre adaylar başvurularına bugün ( 23 Ekim 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Başvuru şartları ve başvuru bilgileri haberimizin devamında yer almaktadır.

İLANIN DETAYLARI:

Türk Standardları Enstitüsü personel eksikliği için 15 kişilik boş kadro ile Ön Lisans Mezunu Koruma ve Güvenlik Görevlisi alacak. Buna göre alımlar, Adana 8, Ankara 2, İstanbul Tuzla 1, İzmir 2, Konya 1 ve Manisa 1 olmak üzere toplamda 6 farklı şehirde yapılacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Söz konusu ilan 21 Ekim 2018 tarihinde duyurulmuş olup adaylar başvurularına 23 Ekim 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 31 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Başvurular, Türk Standardları Enstitüsü resmi internet sitesi olan (https://www.tse.org.tr) “Duyurular” sayfasından elektronik ortamda yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir Arşiv araştırması olmamak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Sihalı özel güvenliik sertifikasına sahip olmak, 5 yıl çalışmayı kabul etmiş olmak gibi nitelikler aranacaktır.

Söz konusu ilan hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar ve ilanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar Buraya Tıklayınız.






Yorumlar