Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

TÜİK Bünyesine KPSS Şartı Yok En Az İlkokul Mezunu Memur Alımı Yapılacak

Devlet Personel Başkanlığı (DPB) üzerinden ilana çıkan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kurum bünyesine KPSS şartı aranmaksızın en az ilkokul mezunu olan adayların başvuru yapabileceği memur  işçi personel alım ilanı yayımladı. 

Abone ol
Abone ol 03 Ocak 2019 11:33

TÜİK yayımladığı bu ilanda adayların başvurularını yapabilmeleri için bazı niteliklerin karşılanması gerektiğini belirtti. İlgili memur alım süreci için adayların belirtilen nitelikleri tam anlamıyla karşılayabiliyor olmaları istenmektedir. 

Memur alım süreci için adayların 657 sayılı kanunun 48. Maddesinde belirtilen ortak şartları taşımaları gerekli olup, bazı nitelikleri barındırıyor olmaları beklenmektedir. Bu nitelikler aşağıda yer almaktadır.

EK NİTELİKLER

Soğuk mutfak aşçısı > En az 5 yıllık deneyim

Aşçı> En az 5 yıl deneyim

Tatlı ustası> En az 5 yıl deneyim

Aşçı yardımcısı> En az 2 yıl deneyim

Servis elemanı (Garson)> En az 2 yıl deneyim şartı

Bulaşıkçı> En az 2 yıl deneyim / En az ilköğretim mezunu

Başvuru yapacak adayların kamu haklarından mahrum bırakılmamış, askerlik hizmetini tamamlamış, sağlık problemi bulunmayan, mesai saatlerine özen gösteren, dış görünüşüne ve kişisel temizliğine dikkat eden, 35 yaşını aşmamış, takım çalışmasına yatkın ve kendini ifade edebilme yeteneği gelişmiş kişiler olması gerekmektedir. 

İlana başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak ve adaylar istenen belgeleri 07/01/2019 -11/01/2019 tarihleri arasında Devlet Mah. Necatibey caddesi No: 114 Çankaya/ ANKARA adresinde bulunan Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı’na elden teslim edeceklerdir. 

Kılavuz için tıklayınız


Yorumlar