Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

TTK'ya 15 Bin 500 Personel Alımı Yapılacak KPSS Şartı Aranacak mı?

Türkiye Taş Kömür İşletmerine çok sayıda işçi alımı için son aşamaya gelindi. Resmi gazete yayımlanan karar ile gözler Hazine ve Maliye Bakanlığına çevrildi. 

Abone ol
Abone ol 24 Aralık 2018 21:55

Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürü yaptığı açıklamalarda Hazine ve Maliye Bakanlığından gelecek yazıların ardından TTK genel Kurulundan karar çıkartılacağını açıklamıştı. 

Ardından Türkiye İş Kurumu aracılığı ile başvurular alınacak. Adaylar toplamda 15 bin işçi alımı için başvuru şartlarını merak etmekteler. Başvurularda KPSS şartı aranmayacağı belirtilmekte. 

KPSS ŞARTI ARANACAKMI?

Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürü Şubat ayı içerisinde kura töreni yapılabileceğini açıklamıştı. Buna göre ilanların 2018 yılı bitmeden açıklanması beklendi. 

Türkiye Taş Kömürü Genel Müdürlüğünde yapılması beklenen personel alımlarında istenilen başvuru şartları neler?

Enerji Bakanlığı Türkiye Taşkömürü Kurumuna ilk defa sözleşmeli olarak atanacak personeller resmi gazetede yayımlanan sınav yönetmeliğine göre yapılırlar. Başvurularda personel hizmetinin nitelikleri dikkate alınarak genel ve özel başvuru şartları aranır. 

Ye altı üretim hizmetlerinde çalıştırılan teknik personellerin 30 yaşından gün almamış olması istenir. Adayların başvurularda KPSS şartı aranmayacağı belirtilmekte.


Yorumlar