Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

THY Tecrübesiz İkinci Pilot Başvuru Alınıyor | Pilot Alımı Başvuru Ekranı

THY resmi internet sitesinde yayımladığı ilana göre yetiştirilmek üzere ikinci pilot adayı alımı yapacağını açıkladı. Detaylar ve başvurular Nedir? THY Tecrübesiz İkinci Pilot Adayı Alımı Başvuru Ekranı

Abone ol
Abone ol 11 Haziran 2019 02:17

THY Tecrübesiz İkinci Pilot Başvuru Alınıyor | Pilot Alımı Başvuru Ekranı

THY resmi internet sitesinde yayımladığı ilana göre yetiştirilmek üzere ikinci pilot adayı alımı yapacağını açıkladı. Detaylar ve başvurular Nedir? THY Tecrübesiz İkinci Pilot Adayı Alımı Başvuru Ekranı 

Türk Hava Yolları 10 Haziran 2019 tarihi itibari ile yeni bir ilan açıkladı. Açıklanan ilan adaylar tarafından büyük ilgi gördü ve bir çok adaybu yönde başvurularına başladılar. Bizde İşin Olsa ekibi oalrak sizler için Türk Hava Yolları'nın alımını yapacağı Pilot adayları için detayları sizlerle paylaşmaktan onur duymaktayız.

Türk Hava Yolları tarafından yayımlanan duyuruya görei THY A.O. Yetiltirilmek üzere ikinci Pilot Aday Adayı alımı yapacak. Bu yönde adayların bazı nitelikleri yerine getirmeler, gerekmektedir. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yapılan açıklamya göre adayların, Genel Nirelikleri ve özel nitelikleri yerine getirmeleri gereklidir. Adaylardan özel olarak, Yabancı Dil (İngilizce) Şartı, Sağlık Şartları aranacak. Bu nitelikleri yerine getiren adaylar başvurularını yapabilecek ve Yetiştirilmek Üzere II.Pilot Aday Adayı Değerlendirme Süreçlerinden geçeceklerdir.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER NEDİR?

Türk Hava Yolları Alımları için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya mavi kart sahibi olmak, En az Ön Lisans mezunu olmak, 01 Ocak 1989 ve sonrası doğumlu olmak, 157 cm ile 195 cm boylarında olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı olmamak veya 2 yıl tecillettirmiş olmak, Herhangi bir adli sicil kaydı veya arşivi bulunmamak, Daha önce THY'de çalışıp ta disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Daha önce Türk Hava Yollarının İştirak şirketlerinden fehis yoluyla ayrılmış olmamak gibi genel nitelikler aranıyor.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yabancı Dİl Şartı : Son iki yıl içerisinde yapılmış olan İngilizce Yabancı Dİl Sınavından TOEFL (IBT)'ten 60 ve IELTS (Genel veya Akademik) 'ten en az 6 puan almış olmanız gerekmektedir.

Sağlık Şartı: Alımı yapılacak ikinci Pilot Aday Adaylaırından sağlık niteliği olarak, Sağlık açısından uçuşa elverişli olmaları gereklidir. Ayrıca Uçuşa Elverişli olduğunu gerekli kurumlar tarafından onaylanacak sağlık raporu ile belgelenmesi gereklidir.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi olan 10 haziran 2019 tarihi itibari ile başladı. Bu yönde THY tarafından yayımlanmış olan duyuruya göre adaylar başvurularını en geç 29 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri şarttır. Ayrıca adayların başvuru yapabilmeleri için yukarıdaki niteliklere sahip olmaları gerekmektedir. Başvurular Türk Hava Yolları resmi internet sayfası üzerinden belgelerin sisteme yüklenmesi ile yapılacak olup bunun dışınd ayapılacak hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir.

ADAYLARIN DEĞERLENDİRME SÜRECİ NASIL İLERLİYECEK?

Yetiştirilmek üzere ikinci Pilot Aday Adayı için değerlendirmeler, Öncelikle İngilizce sınavı, DLR-1 Testi , CRM Değerlendirmesi,  Kurul Mülakatı, Evrak Kontrolü ve Boy-Kilo Ölçümü ve Sağlık Kontrolü (Uçuşa Elverişlilik) şeklinde ileryecektir.

THY adaylara Başvuru ve Özgeçmiş oluşturma kılavuzunuda yayımladı. Bu kılavuz sayesinde nasıl başvuru yapılır bunu öğreneceksiniz. Başvuru oluşturma Kılavuzu için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN


Yorumlar