Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

THY Müdürü Açıkladı: THY 10 Bin Yeni Personel Daha Alacak

Türk Hava Yolları (THY) Başkanı İlker Aycı Ramazan Bayramı açıklamaları yaparken istihdam konularına değindi.

Abone ol
Abone ol 24 Mayıs 2019 21:33

2019 senesinde istihdam rekoru kıracaklarını dile getirdi. THY yeni 10 bin personel alımı daha yapacak.

2019 senesinde 8 bin 430 kişiyi istihdam edilmesinin planlandığını ancak artan ihtiyaç ile birlikte bu sayının ilave istihdamla 10 bin edeceklerini açıkladı.

İlker Aycı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Taşınmadan sonra THY'nin İstanbul Havalimanı'ndaki hedeflerinin şu an itibariyle hangi durumda olduğuna dair sorusuna yönelik Aycı, şunları söyledi:

Hedeflerin önünde gidiyoruz. Bu anlamda genel müdürümüzden başlayarak, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulumuza, tüm iş ortaklarımıza pilotlarımıza, kabin memurlarımıza ve yer hizmetleri personeline, teknisyenlerimize ve tüm personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Hedefimizin bir tık daha önünde gidiyoruz. Ama bu bize yetmez.

Yolcularımıza daha iyisini sağlamak zorundayız. Özellikle yazın 'pik' aylarda ve bayramda büyük bir konfor ve güvenli gidiş gelişlerini sağlayacak operasyon verimliliği görmek istiyorum.

Bu nedenle bu bayramda büyük bir imtihandan daha geçeceğiz.Aycı "66 bin çalışanımız var. Sene başında 8 bin 430 istihdam üzerine plan yapmıştık.

Yeni havalimanına taşındıktan sonra bazı hizmetlerde kısa kaldığımızı görerek; buralarda kas gücümüzü artırmak, daha süratli reaksiyon vermek ve havalimanına daha iyi hizmet vermek, kalitemizi artırmak üzere ilave çalışanlara ihtiyacımız olduğunu değerlendirdik.

Bu anlamda 8 bin 430 istihdam içerisinde 4 bin 600 istihdamı ilk 5 ayda gerçekleştirdik. Özellikle yaz aylarının yoğunluğunu da hesaba katarsak, filomuza katılmak üzere bekleyen uçaklarımızın da gelmesiyle beraber, ihtiyacımız çok artacak.

İlave istihdamlarla birlikte bu sene istihdam sayımız bir rekor olacak. Yeni havalimanını rekorlarla açtık ve yeni bir rekor da çalışan sayımızda olacak. Bu sene 10 bini bulacak şekilde bir istihdamdan söz ediyoruz.

Türk Hava Yolları'nın büyüme ve gelişme trendinin muhteşem havalimanı ile taçlandırılmasıyla birlikte bu ihtiyacın giderilmesi mümkün olacak.


Yorumlar