Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Tecrübesiz ve Yeni Mezun Adayların Başvuru Yapabileceği 1981 İş İlanı Yayınlandı Acele Edin

Yeni mezun adaylar için yayımlanan personel alım ilanlarında en büyük alım İstanbul için yayımlandı.

Abone ol
Abone ol 15 Mayıs 2019 18:35

Söz konusu personel alımlarının 1918'inin 1210'u İstanbul'da bulunan firmalar tarafından yayımlandı. Yayımlanan ilanlara göre en çok alım yapılacak ikinci şehir Ankara oldu.

Ankara için yayımlanan ilan sayısı 193 oldu. İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra İzmir için 161, Antalya 132, Kocaeli 115, Bursa 105 ve Tekirdağ için 86 personel alım ilanı yayımlandı.

ALIM YAPILACAK SEKTÖRLER

Farklı kadrolar için yayımlanan personel alım ilanlarında yer alan alım yapılacak sektör detayları ise şu şekilde;

İlanlara göre alım yapılacak sektörlerin başında Tekstil geliyor. Bu sektör için yayımlanan ilan sayısı 327, Bilişim sektörü için yayımlanan ilan sayısı 175, Ticaret Sektörü için yayımlanan ilan sayısı 154, Perakende Sektörü için yayımlanan ilan sayısı 208, Giyim için yayımlanan ilan sayısı 167 Mağazacılık için yayımlanan ilan sayısı 141, Hizmet için yayımlanan ilan sayısı 117 ve Sağlık için yayımlanan ilan sayısı da 109.

İŞ İLANLARINDA DİKKAT EDİLECEK KOŞULLAR

Söz konusu personel alım ilanlarının tamamı özel sektör ilanlarından oluşmakta. Bu kapsamda, Yeni Mezun adaylardan talep edilecek başvuru şartları ise değişkenlik göstermekte.

Alımlar eğitim durumuna, eğitim alanına göre belirlenmekte olup bazı sektörler için mesleki yeterlilikler ön plana çıkıyor.

Tüm bu noktalar esas alındığında adayların sağlamaları istenilen şartlar ana başlıkları ile şunlar;

Kadroya ve unvanlara göre belirlenen eğitim seviyelerinden mezun olmak (önlisans, lisans ve lise mezun adalaylarının başvuru yapacağı kadrolar bulunmaktadır) ayrıca unvana göre gerekli belge sertifikalarına sahip olmaları gibi istenilen yaş aralığında olunması erkek adaylardan askerlik görevlerini tamamlamış olmaları, vardiyalı çalışmalarına engel durumlarının olmaması, MS Office proğramlarına hakim olmaları, çalışmaya engel olacak durumlarının olmaması, başvuru yapılacak bölgede ikamet edilecek olması.

İlanlara ulaşmak için tıklayın


Yorumlar