Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

TCMB: 65 Memur Alımı Gerçekleştirecek

TCMB 3 farklı branşta 65 memur alımı gerçekleştirecek. Alınacaklar denetçi yardımcısı, bilgi teknolojileri denetçi yardımcısı ve uzman yardımcısı olarak istihdam edilecek.

Abone ol
Abone ol 27 Mart 2019 20:00

Adaylarda aranan şartlar arasında; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, anayasal düzenin işleyişine karşı herhangi bir suç işlememiş olmak, görevini devamlı yapmasına engel herhangi bir sağlık problemi olmamak yer almakta.

Adaylarda aranan özel şartlar; 1 Ocak 1987 ve sonrasında doğmuş olmak olarak yayınlanmıştır. Merkez Bankası yayınladığı 3 farklı ilan ile 5 bilgi teknolojileri denetçi yardımcısı, 10 denetçi yardımcısı ve 50 uzman yardımcısı olarak toplam 65 kamu personel alımı yapılacak.

65 kamu personel alımı başvuru şartları nelerdir. Uzman yardımcısı alımı 50 kişi için en az dört yıllık eğitim veren Türkiye veya yurt dışındaki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının; iktisat, ekonometri, işletme, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, finans, finansal matematik, maliye, uluslararası ilişkiler, muhasebe, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi, bankacılık, sigortacılık, aktüerya, istatistik, matematik, matematik mühendisliği, hukuk, insan kaynakları, bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi, psikoloji ve sosyoloji programlarında lisans ya da yüksek lisans eğitimini tamamlamış olması gerekmekte.

Denetçi yardımcısı alımı 10 kişi için yükseköğretim kurumlarının; iktisat, ekonometri, işletme, finans, maliye, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, çalışma ekonomisi, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, hukuk programlarında lisans ya da yüksek lisans eğitimini tamamlamış olanların başvurusu alınacak.

Bilgi teknolojileri denetçi yardımcısı alımı 5 kişi için Yükseköğretim Kurulu Tanınmış yükseköğretim kurumları; bilgisayar mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, kontrol ve sistem mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri programlarında lisans ya da yüksek lisans mezunları başvurabilir.

Başvurular 12 Nisan 2019 tarihinden 22 Nisan 2019 tarihi saat 23.59’a kadar Banka internet sitesi insan kaynakları sayfasından belgelerin yüklemesi suretiyle elektronik yolla yapılacak.

Merkez Bankası bilgi teknolojileri denetçi yardımcısı alımı kılavuzu için tıklayın

Denetçi yardımcısı alımı kılavuzu için tıklayın

Uzman yardımcısı alımı kılavuzu için tıklayın


Yorumlar