Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

TCDD Bünyesine: 356 Daimi Personel Alımı Yapılacak

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan ilana göre TCDD KPSS şartsız lise mezunu 356 daimi işçi alımı kadro dağılımı, şartları ve başvuru şekilleri açıklanmıştır.

Abone ol
Abone ol 21 Şubat 2019 18:31

Başvuracaklar 356 işçinin tamamı erkeklerden alınacaktır. Adaylar sınav başvuru tarihinde 36 yaşından gün almamış olmamalıdır. Adaylar lise mezunu olmalıdır Fakat KPSS şartı aranmaz. Lisans ya da önlisans mezunu adayların başvurusu kabul edilmeyecektir.

Adaylar istenilen bölüm ya da sanat okulundan mezun olmalıdır. Ayrıca pozisyonlara dair olarak bazı özel şartlar aranmaktadır. Örneğin yol bakım şefleri için sürücü belgesine dair özel şartlar aranır. 

Başvuru yapacak olan adaylar başvuracakları pozisyona dair özel şartları olandan incelenmeli ve şartları sağlamaları halinde başvurularını yapmalıdır.

42 kişi demiryolu yol yapım bakım ve onarım makinesi operatörü, 188 kişi demiryolu hattı bakım onarımcısı ve 40 kişi liman vinç operatörü (RTG CE SSG) alımı yapılacaktır. İşçiler lise mezunu olmalıdır. Alım yaparken KPSS şartı aranmaz. Alınan işçiler İş Kanunu kapsamında istihdam edilir.

Başvurular 9 Nisan 2019 tarihinde başlayacak ve 15 Nisan 2019'da sona erecektir. Alım ilanının İŞKUR tarafından yayımlanması ile adaylar başvuru yapabilecektir.

TCDD 356 personel alım kılavuzu için tıklayın


Yorumlar