Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

TCDD: 170 Devlet Memuru Alımı Yapacak

TCDD Taşımacılık için KPSS 2018/2 tercih kılavuzu kapsamında devlet memur alımı 170 kişilik kadro ayrıldı. 11 Aralık 2108 tarihinde başlayan başvurular 20 Aralık 2019 devam edeceği açıklandı.

Abone ol
Abone ol 19 Aralık 2018 17:53

TCDD bünyesinde gerçekleştirilecek atamalar için yapılacak başvurularda KPSS 2018/2 tercih kılavuzunda KİT’lerle ilgili hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca yapılacak kadrolarda çeşitli özel ve genel şartlarda yer alıyor.

Başvuru yapacak adayların bu genel ve özel şartlara uygun olduktan sonra başvurularını yapmaları gerekiyor. TCDD Taşımacılık bünyesinde yapılacak alımlar için mezuniyet kontenjanları ise şu şekilde belirlenmiştir; Lisans mezunu 94 memur alımı, Ön lisans mezunu 47 memur alımı, lise mezunu 29 memur alımı olmak üzere kadrolu 170 devlet memuru alımı kontenjanı  tahsis edilmiştir.

TCDD Taşımacılık kamu personel alımı yapılacak branşlar; lise mezunları için sadece vagon teknisyeni alımı belirtilmiştir. Ön lisans mezunları arasında ise kondüktör, tekniker, memur branşlarına alımlar yapılacağı belirlenmiştir. Lisans mezunları ise memur, mühendis, avukat, mütercim kadrolarında başvuru yapma hakkına sahiptirler.

TCDD Taşımacılık kamu personeli alımı genel başvuru şartları başvuru kılavuzunda ise şu şekilde yer alıyor; Türk vatandaşı olmak şartı en öncelikli şartlar arasında yer alıyor. 

Kamu haklarından hiçbir suretle mahrum kalmamış olmak, güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapılması diğer önemli şartlar arasında yer alıyor.

Ayrıca başvuruda bulunacak adayların 18 yaşını doldurmuş olmaları gerekiyor. Meslek lisesi veya sanat okulu mezunları ise en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesi uyarınca Kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanma hakkına sahiptirler. Bu başvurular için Kazai rüşt kararının 20 Aralık 2018 itibarıyla alınmış olması gerekmektedir.

Başvuracak Adaylarda Askerlik Durumu; Başvuruda bulunacaklar için Askerlik ile ilgili olarak ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartına sahip olmaları en genel kıstas olarak belirleniyor. Bu doğrultuda askerde bulunan adaylar da tercih yapma hakkına sahiptirler.


Yorumlar