Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

TBMM KPSS Puan Sırasına Göre: Kamu Personeli Alımı İlanı Yayımlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi sözleşmeli olarak personel alımı yapıyor. 

Abone ol
Abone ol 19 Aralık 2018 12:58

TBMM resmi internet sitesinde yayımlanmış olan ilana göre farklı pozisyonlarda toplamda 18 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını belirtti. 

Buna göre TBMM tarafından yayımlanan ilana göre, adaylardan KPSS puan şartı ve YDS puan şartı arayacak. 

Buna göre TBMM, Yazılım Geliştirme Uzmanı pozisyonunda 9 kişi, Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı pozisyonunda 3 kişi, Sistem Uzmanı pozisyonunda 1 kişi, Kıdemli Sistem Uzmanı pozisyonunda 1 kişi, Siber Güvenlik Uzmanında 2 kişi ve Network Uzanı pozisyonunda 2 kişi olmak üzere sözleşmeli olarak 18 Bilişim Personeli alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Adayların söz konusu ilana başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Fakültelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları, Kamu Kurum veya Kuruluşlarından sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve pozisyonunun gerektirdiği yetenek ve kabiliyete sahip olmak, yoğun iş temposu ve takım çalışmasına yatın olmaları gibi genel itelikler aranır.

Alımı yapılacak Sözleşmeli personel adaylarına TBMM tarafından giriş sınavı yapılacak olup, adayların bu sınava katılabilmeleri için 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans düzeyinde KPSSp3 puan türünden en az 70 ve Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmaları gereklidir.

Adayların KPSS puanının %70 i ve Yabancı Dİl sınavının %30 u esas alınakara yapılacak sıramalaya göre seçileceklerdir. Kadro sayısının 10 katı kadar aday değerlendirmeye girerek sınava tabi tutulacaklardır.

BAŞVURULAR

Başvuru yapacak adaylar başvurularına, 24 Aralık 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 11 Ocak 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular başvuru tarihleri içerisinde https://www.tbmm.gov.tr adresinden temin edilecek başvuru formu ve pozisyonlar itibarıyla istenilen belgelerle birlikte TBMM Ek Hizmet Binası Atatürk Bulvarı No:153 Bakanlıklar/ANKARA adresine, Posta yolu ile yapılacak başvurular ise TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı 06543 Bakanlıklar/ANKARA adresine yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni İçin Tıklayınız


Yorumlar