Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Personel Alımı Hakkında Önemli Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli DPB’den Personel Alımı Talep Ettik Açıklaması Yaptı. 

Abone ol
Abone ol 12 Şubat 2019 13:38

Manisa Milletvekili olarak görev yapan Bekir Başevirgen, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yönelik olarak bir soru önergesi hazırladı. Bu önergede Tarım ve Orman Bakanlığı’na ne kadar personel alımı yapılacağı ve bunun ne zaman gerçekleştirileceği soruldu.

Bakan Pakdemirli ise bu soru önergesine yazılı olarak cevap verdi. Bakanlığa yapılacak alımların ÖSYM tarafından gerçekleştirildiğini belirten Bakan Pakdemirli, kendilerinin 10.551 personel alımı için talepte bulunduklarını aktardı. 

Norm Kadro Çalışması; 10.551 personel alımı için talepte bulunulduğu ancak henüz bir cevap gelmediği eski bakan Eşref Fakıbaba döneminde de dile getirilmişti. 

Bu dönemin ardından bakanlığın mülga edilmesi ve ardından yeni bir bakanlığın kurulması ile birlikte norm kadro çalışmaları da yeniden başlamak durumunda kaldı.Fakat buna rağmen Bakan Pakdemirli 10.551 personel alımı için talepte bulunduklarını aktardı. 

Eski bakan dönemindeki talepler aynıyla geçerliliğini koruyor. 20 ayı geçkin bir süredir atama bekleyen mühendisler ve veterinerler gibi tüm personeller atamaların biran evvel yapılmasını talep ediyor. 


Yorumlar