Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Süleyman Soylu Jandarma ve POMEM Alım Şartlarını Açıkladı! video izle

Süleyman Soylu Jandarma ve POMEM Alım Şartlarını Açıkladı! tv100'de Seçim Özel programının konuğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada başta Jandarma ve POMEM alımları olmak üzere yaş, boy, KPSS şartları hakkında binlerce adayın merak ettiği sorulara cevap verdi.

Abone ol
Abone ol 21 Haziran 2019 11:44

Süleyman Soylu Jandarma ve POMEM Alım Şartlarını Açıkladı!

tv100'de Seçim Özel programının konuğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada başta Jandarma ve POMEM alımları olmak üzere yaş, boy, KPSS şartları hakkında binlerce adayın merak ettiği sorulara cevap verdi.

Birçok kişinin merakla beklediği konular arasında yer alan jandarma ve POMEM alım şartları değişimine ilişkin haberler için olmaktadır. Özellikle bu kapsamda değiştirilmesi gereken şartlar arasında olduğu düşünülen erkek adaylar için askerlik düzeltmesi ve KPSS şartı şeklinde ifade edilmekteydi. Bu kapsamda konu ile ilgili bir açıklama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. Soylu’nunyaptığı açıklamada başta Jandarma ve POMEM alımları olmak üzere yaş, boy, KPSS şartları hakkında binlerce adayın merak ettiği sorulara cevap verdi.

Soylu alımlardaki bu şartlara ve gündeme ilişkin sorulan sorularda erkek ve kadın jandarma alımlarında subay ve astsubay alım puanlarının düşeceğine ilişkin soruya henüz böyle bir düzenlemenin gündemlerinde yer almadığını ve zamanlarını etkilediğini söyleyerek cevap verdi.

Ayrıca POMEM alımlarındaki yaş şartında da bir değişiklik düşünmediklerini açıklarken boy şartına ilişkin ise Avrupa’daki standartlara bakılacağını ve bu konu hakkında kendilerine çok talep geldiğini, konuyu ele alacaklarını ifade eden açıklamalarda bulundu.

Özellikle birçok adayın merak ettiği POMEM KPSS baraj puanının değişip değişmeyeceğine ilişkin soruyu ise yüksekokullar için o şartı 70 puan olarak belirlediklerini ve belki ileride bir denge sağlayabilecekleri şeklinde cevapladı.

Ayrıca POMEM alımlarında yer alan renk körlüğü şartına ilişkin yine uluslararası standartlara bakılacağını ve verilen söz üzerine bir düzenleme yapacaklarını ifade etti.

Ayrıca  Soylu, Türkiye'nin gündemindeki 3600 ek göstergeyle ilgili soruya ise 3600 ek göstergeyle ilgili olarak "Biz sözümüzün arkasındayız" dedi


Yorumlar