Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sivas Valisi Salih Ayhan, 2019 Yılında 446 Ücretli Öğretmen Ataması Yapılacağını Açıkladı

Vali Salih Ayhan 446 Öğretmen alınacağı açıklaması yaptı. Norm kadro açığının halen devam ettiğini belitti. 

Abone ol
Abone ol 07 Şubat 2019 19:36

Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas genelinde norm kadroya göre 822 öğretmen açığı olduğunu aktardı. 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk dönemi için 590 ücretli öğretmen görevlendirdiklerini söyledi. Buna rağmen hala 822 öğretmen açığının devam ettiğini söyledi.

Bu açığın giderilmesi için 446 ücretli öğretmen atanacaktır. Bu alımın yapılması ile 376 öğretmen açığı kalacaktır. Şu an için 376 öğretmen alımı gerçekleştirilemeyeceği için yakın okullardan ve alınan ücretli öğretmenlerden karşılanacaktır.

Vali Ayhan, şu anda Sivas genelinde 80-100 ücretli öğretmen olduğunu belirtti. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında Türkiye genelindeki öğretmen sayısında yüzde 2,49 artış olduğunu kaydetti. 

Sivas genelinde ise öğretmen sayısının yüzde 8,29 arttığı aktarıldı. Sivas’ın öğretmen açığını kapatmak için çalışmaya devam ettiği belirtildi. Bu rakamlarla ülke genelinin üzerinde bir orana sahip olunduğu belirtildi.

Okullar İyileştiriliyor; Sadece öğretmen sayısının değil okulların fiziki altyapısının da çok daha iyi duruma getirildiği belirtildi. Yeterli öğretmen sayısına ulaşmak için öğretmen alımlarına devam edilecektir. 

Eğitimde sadece nicelik değil, nitelik de iyileştirilecektir. Eğitimin içeriğinin zenginleştirilmesi ve çocuklara daha iyi hitap etmek için koşullar iyileştirilmeye devam edilecektir.

Okullarda bir öğrenciye düşen öğretmen sayısının arttırılması için de çalışmaya devam ediliyor. Norm kadro açığı giderilerek eksikler tamamlanacaktır.


Yorumlar