Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sayıştay Başkanlığı 50 KPSS Puan Şartıyla Sözleşmeli Personel Alımı Gerçekleştirecek

Sayıştay Başkanlığı, DPB'de bir duyuru yayımlayarak ilgili birimlerinde görevlendirmek üzere sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek.

Abone ol
Abone ol 17 Nisan 2019 21:01

Sayıştay Başkanlığı'nca yayımlanan duyuru metninde yer alan açık kadrolar, başvuru koşulları ve ilanlara başvuru sürecine dair detaylar ise şu şekilde,

ALIM YAPILACAK KADRO BİLGİLERİ

DPB'de yayımlanan duyuru metninde, Sayıştay Başkanlığı'nın Programcı kadrosuna 9 personel alımı yapacağını duyurdu. Alımlar için maaş bilgisi de veren kurum personellere brüt tavan ücret olarak 6 bin 372 TL maaş verileceğini duyurdu. Maaşın yanında adaylara ayrıca 1240 TL ek ödeme yapılacağı açıklandı.

Sayıştay Başkanlığı'nca yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanına başvuru yapacak adayların sağlamaları gereken başvuru koşulları ise şunlar,

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, tecilli veya askerlikten muaf bulunmak.

Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak, ÖSYM tarafından yapılan 2018 senesine ait Kamu Personel Seçme Sınavında (B) grubu KPSSP1 puan türünden 50 (elli) ve üzerinde puan almış olmak.

YDS veya dengi sınavlardan en az D düzeyinde puan almış olmak. Kamu kurumlarında çalışmış olanlardan, son iki sene içinde sözleşme feshi veya başka bir sebeple görevine son verilmemiş olmak.

BAŞVURU SÜRECİ

Devlet Personel Başkanlığı'nın web sayfası üzerinden yayımlanan duyuruda, ilana başvuru yapacak adayların başvurularını 6 Mayıs tarihine kadar yapabilecekler.

İlan için adayların başvuru kılavuzunda yer alan evrakları İnönü Bulvarı, No:45, Balgat / Ankara” adresine şahsen veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekmekte.


Yorumlar