Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sahil Güvenlik Memurları Tayin Hakkı Var mı? Sahil Güvenlik Memur Alımı Başvuruları Bitiyor mu?

Sahil Güvenlik Komutanlığı 38 memur alımı gerçekleştirecek kimler hangi şartlarda başvuru yapabilecek?

Abone ol
Abone ol 12 Nisan 2019 12:40

Sahil Güvenlik Komutanlığı memur alımı başvuru ekranı 12 Nisan 2019 Perşembe günü tarihi itibari ile kapanacak.

Sınavlar, mülakat ve güvenlik soruşturması tamamlanmadan kesin alım yapılmamakta. Adaylar için genel başvuru şartları olarak en az lise mezunu en çok lisans mezunlarının başvurusunu kabul edecek.

Adaylarda aranan şartlarda Komutanlıklara göre ayrı olan şart; Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış ve Ocak 2019 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olması şartı olarak ilan edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde memur olarak çalışan bir kişinin tayin hakkı bulunmakta. İlk atama olarak 2 sene devlet memurları gibi zorunlu atandığı yerde çalışması gerekmekte.

2 senesini dolduran bir kişi komutanlık bünyesindeki her yere tayin alma hakkı doğmaktadır.

Bilgisayar veri bankası; Meslek Liselerinin Bilgisayar, Bilgisayar (Donanım/Yazılım), Bilişim Teknolojileri bölümlerinin birinden mezunu olmak.

Elektrikçi; Meslek Liselerinin; Elektrik, Bobinajcılık, Elektrik-Elektronik, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Otomatik Kumanda, Elektrikçilik, Elektrik Tesisatçılığı, Elektromekanik Taşıyıcılar, Endüstriyel Elektronik, Elektronik bölümlerinin birinden mezunu olmak.

Motor; Meslek Liselerinin; Motorlu Araçlar Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Endüstriyel Kalıp, Endüstriyel Otomasyon, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi(Mekanik/Makine), Hidrolik ve Pnömatik, Hidrolik ve Pnömatik Teknolojisi, iş Makineleri Bakım ve Onarımı, Makine, Makine Bakım Onarımcılığı, Motor, Motor(Benzinli), Motor(Dizel), Mekanikçi veya Tarım Makineleri Bakım ve Onarımcılığı, Otomotiv Elektromekanik, iş Makinesi Operatörlüğü, Mekatronik bölümlerinin birinden mezunu olmak.

Elektronik; Meslek Liselerinin Elektronik, Elektrik Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri (Elektronik), Elektrik-Elektronik Teknolojisi bölümlerinin birinden mezun olmak.

Sıhhi tesisatçı; Meslek Liselerinin Sıhhi tesisat, kalorifercilik, ısıtma, Tesisat teknolojisi, Tesisat teknolojisi (ısıtma ve doğalgaz), Tesisat teknolojisi (ısıtma-doğalgaz iç tesisatçılığı), Tesisat teknolojisi (ısıtma doğalgaz şebeke tesisatçılığı) bölümlerinin birinden mezunu olmak.

Boyacı/badanacı; Lise mezunu olmak ve buna ilave olarak boyacılık/badanacılık dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.

Hizmetli; Lise mezunu olmak.

Garson; Meslek Liselerinin; Yiyecek içecek Hizmetleri Alanının Servis/Garson bölümünden mezun olmak veya lise mezunu olmanın yanında servis/garson dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak.

Dava takip; Meslek Yüksekokullarının Adalet programı veya Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu olmak.

Büro personeli mali işler; Meslek Yüksekokullarının Muhasebe, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümlerinin birinden mezunu olmak.

Elektrik; Meslek Yüksekokulların Elektrik, Elektrik Teknolojisi, Elektrik-Elektronik, Elektrik Elektronik Teknikerliği, Elektrikli Makineler Bakım ve Onarımı bölümlerinin birinden mezun olmak.

Bilgisayar; Meslek Yüksekokullarının Bilgisayar Teknolojisi veya Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunu olmak.

Harita; Meslek Yüksekokulların Harita, Harita Kadastro veya Harita Teknikerliği bölümlerinin birinden mezun olmak.

İnşaat; Meslek Yüksekokullarının inşaat, inşaat Teknikerliği, inşaat Teknolojisi bölümlerinin birinden mezun olmak.

Video montaj; Meslek Yüksekokullarının Basım ve Yayın Teknolojileri veya Basın ve Yayıncılık bölümü mezun olmak.

Büro personeli ambar; Meslek Liselerinin Muhasebe, Muhasebe ve Finansman veya Bilgisayarlı Muhasebe bölümlerinin birinden mezunu olmak.

Düz büro personeli; Lise mezunu olmak ve buna ilave olarak MEB’den onaylı en az 120 saatlik bilgisayar sertifikası sahibi olmak.

Başvurular 12 Nisan 2019 tarihi saat: 11:00 da sona eriyor. E- Devlet kapısı vasıtasıyla başvuru yapılacak.


Yorumlar