Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sahil Güvenlik Komutanlığı Uzman Erbaş Alımı Yapacak

Sahil Güvenlik Uzman erbaş alım şartları ve başvuru şekilleri nelerdir. Başvurular Başladı; Sahil Güvenlik Komutanlığı 2019 yılı uzman erbaş alımı (askeri alımlar) için ilan yayınladı. Başvurular ise 7 Ocak tarihi itibariyle başladı. 

Abone ol
Abone ol 10 Ocak 2019 09:20

10 günlük başvuru sürecinin sonunda 17 Ocak tarihinde başvurular sona erecek. Pek çok alanda alım yapacak olan Sahil Güvenlik Komutanlığı başvuru şartlarını da ilan etti. 

Aşçı, telsizci, şoför, serdümen ve kurbağa adam alımlarının her biri için özel şartlar bulunmaktadır. Adayların bu şartları sağlamaları gerekmektedir. Şartları sağlayan adaylar bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazanacaktır.

Bu kadrolara başvuruda bulunacak adayların en az lise mezunu olmaları gerekmektedir. Bazı kadrolar için ön lisans mezunu olmak şartı da aranmaktadır. Bunlara ek olarak mesleğinde ehil olduğunu gösteren sertifikalar da kurumlar tarafından istenen belgeler arasında yer alıyor. 

Başvuru yapacak adayların 1 Ocak 1992 veya sonrasında doğmuş olmaları gereklidir. Daha öncesinde doğmuş olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra her bir aday için mülakat tarihi belirlenecek. Ayrıca bazı adaylar için fiziksel parkurlar da uygulanacak ve başarılı olmaları halinde kabul edilecektir. Tüm adaylardan sağlık raporu istenecektir. Nihai olarak güvenlik soruşturması yapılacak ve olumlu olanların süreci tamamlanacaktır.

17 Ocak 2019 günü saat 14.00’de sona erecektir. Tüm branşların veya bazı branşların başvuru sayısında istenilen sayıya ulaşılamaz ise idare tarafından başvuru süresi, tüm branşlar veya bazı branşlar için uzatılabilecektir. Bu durum www.sg.gov.tr internet adresinden bilahare belirtilecektir.

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alım kılavuzu için tıklayın


Yorumlar