Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sağlık Bakanlığına Memur Alımları Yapılacak

Kamu kurum ve kuruluşlarına 2018 sene bitmeden memur alımları hızlıca yapılacak. 

Abone ol
Abone ol 04 Aralık 2018 15:12

Memur personel ihtiyacını karşılamak isteyen kamu kurumları, sene bitmeden memur alım ilanına çıkacaklardır. Memur alım ilanları yayımlanmaya devam edecek ve 2018 sene sonuna kadar süreçler tamamlanmaya çalışılacaktır. 

2019 sene merkezi atamaları içinse KPSS puanları üzerinden tercih işlemleri 11-20 Aralık 2018 tarihi itibariyle yapılacak. Memur alımları konusunda açıktan alımlar sürecinde de DPB tarafından yayımlanmış çok sayıda ilan bulunuyor. 

SAĞLIK BAKANLIĞI 369 MEMUR ALIMI

Sağlık Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yayımlanan ilanıyla, tercih işlemleri sonrasında 369 kişiyi istihdam edecek. 

2828 sayılı kanun kapsamında değerlendirilen hak sahipleri, ilgili başvuru şartlarını taşımaları halinde Sağlık Bakanlığı memur alımına başvurularını gerçekleştirebilirler. 

Yapılacak memur alımı için adayların 2828 kapsamında değerlendiriliyor yani devlet korumasında, devlet eliyle yetiştirilmiş kişiler olması gerekli görülüyor. 

Yapılan memur alımları için adayların 657' e de tabi olmaları, kamuya ilk defa atanacak kişilerde aranacak şartlara uygun olmaları bekleniyor. Bu alımlarda lise düzeyinden 186, önlisans düzeyinden 41 ve lisans düzeyinden 142 kişi için ilana çıkmış durumdadır. 

Yayımlanan ilana başvurular tercih işlemlerinin ardından gerçekleştirilecek noter huzurundaki kura ile nihayete kavuşturulacaktır.


Yorumlar