Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sağlık Bakanlığı 1527 Memur Personel Alımı Yapıyor!

Sağlık Bakanlığı yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için 1527 kişilik boş pozisyon ile alım yapacağını belirtti. Başvuru şartları ve başvuru detayları haberimizde yer almaktadır.

Abone ol
Abone ol 06 Eylül 2018 01:31

Sağlık Bakanlığıyayımladığı ilana göre memur personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre Sağlık Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek için toplamda 1527 kişilik boş kadro ile Başasistan alımı yapacağını belirtti. Buna göre Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü , Eğitim ve Araştırma hastaneleri başasistanlık kadrolarına sınav yapacak. Ataması yapılacak Başasistanlık kadrosuna ait ilgili dalda uzman olan tabip, tercih sırası belirterek, Sağlık Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden ilan edilen kadrolara en fazla üc tanesine başvuru yapabileceklerdir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sağlık Bakanlığı başasistanlık sınavına başvuru yapacak adaylardan, Başvuru yaptığı dalda uzman olmak, Kamu görevleri için yükselmesine bir engel durumu olmamak, Açıktan başvuru yapacak adaylar için 657 sayılı devlet memurları kanununa uygun olmak, Başvuru tarihi itibari ile Devlet Hizmetleri yükümlülüğünün bitirmeye 180 günden az bir süre kalmış olmak, Almanca, İngilizce ve Fransızca dillerinden YDS den ÜDS belge teslim tarihi itibari ile son 5 yıl içinde en az 60 ve üzeri puan almış olma ları gerekmektedir.

Ayrıca Bilimsen çalışma ve eserlerinden ,Türk Tıp Dizininde kayıtlı dergilerde yayımlanmış, ikisi birinci isim olmak üzere en az üç orijinal araştırma makalesi bulunmak, SCI, SCI-E, SSCI veya AHCI indeksine kayıtlı dergilerde yayımlanmış birinci isim en az bir orjinal araştıma makalesi buunmak, veya SCI, SCI-E, SSCI veya AHCI indeksine kayıtlı dergilerde yayımlanmış ikinci isim en az bir orjinal araştıma makalesi buunmak şartları aranacak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar öncelike sınav ücreti olan 900 TL lik sınav ücretini Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuzda belirtilen bankaya yatırmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular yapılacaktır.

Söz konusu olan başvurular 18 Temmuz 2018 tarihi iitbair ile başladı. Yayımlanan kılavuza göre başvurular 31 Temmuz 2018 tarihinde son bulacaktı ancak yapılan son duyuruya göre ilgili başvuru süresi 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldı. Buna göre adaylar en geç 31 Aralık 2018 tarihine kadar başvuru begeleri ile birlikte şahsen veya kargo yolu ile yapılacaktır. Başvurular belirtilen belgeler tamamladıktan sonra 2 (iki) adet USB taşıyıcıya (belleklerde oluşabilecek hasar göz önüne alınarak) yüklenip Başvuru Dilekçesi ekinde zarf içine konularak yapılacak.

Başvuru hakkında daha detaylı bilgi almak için ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız:


Yorumlar