Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sağlık Bakanı Müjdeyi Verdi: 31.500 Sağlıkçı Personeli Alımı Gerçekleşecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca TBMM'de Sağlık Bakanlığı personel alımlarına dair çok önemli açıklamalar da bulundu.

Abone ol
Abone ol 17 Aralık 2018 19:28

Türkiye Büyük Millet Meclisinde bütçe görüşmeleri devam ediyor. Buna göre Bakanlıkların bütçeleri için Milletvekilleri ve Bakanlar meclis kürsüsünde söz almakta.

Sağlık Bakanlığı bütçesine dair söz alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2019 senesinde personel alımları yapılacağı müjdesini verdi. 

Bakan Fahrettin Koca'nın hastanelerde ve sağlık birimlerinde istihdama dair kaliteli eleman yetiştireceğini belirtti. "Bugün ihtiyaç duyduğumuz sağlık personeli değil, geleceğin sağlık geleceğin sağlık profesyonellerini yetiştirmeliyiz.

6500 KİŞİLİK ATAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önümüzdeki günlerde beklenen alımlar için şu açıklamalar da bulundu: Ayrıca sahada çalışan personelimizin iş yükünü azaltmak ve hastalarımıza daha kaliteli sağlık hizmeti vermek adına ATT, VHKİ, Ambulans şoförü gibi alanlarda 6500 kişilik atama yapıyoruz.

2019 YILINDA 25 BİN ALIM

2019 sene için planlanan alımlar için de bir açıklama yapıldı. TBMM'de devam eden bütçe görüşmelerinde Sağlık Bakanlığı personel istihdamında 2019 senesinde 25 bin hekim alımı yapılacağı müjdesi verildi. 

Yapılan açıklama ise şu şekilde: 2019 senesinde pratisyen hekim, uzman hekim ve diş hekimi olmak üzere 25 bin sağlık personelinin atamasını gerçekleştireceğiz.


Yorumlar