Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sağlık Bakanı Açıkladı: Nisan Ayında Şehir Hastanelerine Binlerce Personel Alımı Yapılacak

Şehir hastanelerine personel alımları yapılacak.

Abone ol
Abone ol 01 Nisan 2019 19:32

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamaları esnasında şehir hastanelerine personel alımına dair bir soru soruldu.

25 BİN PERSONEL ALIMI OLACAĞI HATIRLATILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca atamalara dair yapmış olduğu açıklamasına, Sağlık Bakanlığı'na 25 bin personel alımı konusunu hatırlatarak başladı.

2019 yılı itibariyle bakanlığın 25 bin hekim, eczacı, diş hekimi diğer alanlarda atama yapacağını söyleyen Bakan Koca, şehir hastanelerine de alımların olacağını söyledi.

Sadece Ankara Bilkent'te ki hastaneye 12 bin personel alımı olacağını söyleyen Bakan Koca, hastanelerin personel açığının tespit edildiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın önümüzdeki ay için (Nisan ayı) bununla ilgili gelişmeler olabileceğini duyuran Bakan Fahrettin Koca konuşmasına şöyle devam etti:

Hemşire, ebelik ve yardımcı personel ile ilgili, biz her gün yeni hastaneler açıyoruz. Bu açılan hastaneler sebebiyle bizim önümüzdeki aylar, ihtiyaçlarımız zaten söz konusu olacak.

Sadece Bilkent'te çalışacak kişi sayısı 12 bin olacak. Bunun 7 bini sağlık personeli. Şu an 4 bin kişi çalışıyor. Önümüzdeki ayda bununla ilgili bir planlama yapılıyor.

Alımlar Hangi Kadrolarda Olacak?

Sağlık Bakanlığı'nın şehir hastanelerine yapacağı personel alımlarına dair muhtemel kadro kontenjan bilgileri şu şekilde,

Hasta yönlendirme ve danışma(tıbbi sekreter, resepsiyon, refakat, hasta taşıma), çağrı merkezi görevlisi, oda destek personeli, mutfak personeli(aşçı, aşçı yardımcısı, kepçeci, bulaşıkçı, meydancı, depo personeli,  temizlik personeli (hastane ve hastanede temizlik süreçleri), hastane güvenliği, otopark personeli.


Yorumlar