Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

POMEM Kapsamında 10 Bin Polis Alımı Ne Zaman Yapılacak?

POMEM Kapsamında 10 Bin Polis Alımı Ne Zaman Yapılacak? Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklama ile 23. dönem POMEM için 10 bin kadro ayrıldığı ifade edilmişti. Peki polis alımları ne zaman yapılacak? Detaylar haberimiz…

Abone ol
Abone ol 27 Eylül 2018 17:26

POMEM Kapsamında 10 Bin Polis Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Polis Akademisi başkanlığı resmi internet sitesinden Mayıs ayında yapılan açıklamada 23. dönem POMEM kapsamında 10 bin polis alımı yapılacağı, başvuruların ilerleyen dönemlerde başlayacağı ifade edilmişti. Ancak yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen başvurularla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

22 Temmuz 2018 tarihinde yapılan KPSS’den sonra açıklama yapacağını belirten Polis Akademisi Başkanlığı’ndan bugüne kadar herhangi bir açıklama gelmemesi adayları meraklandırdı. Polis adayları duyurunun bir an önce yapılması ve 10 bin polis alımı için başvuruların başlaması bekliyor.

BİNLERCE ADAY DUYURU BEKLİYOR

Öte yandan kurumdan yapılacak açıklamanın gecikmesi ve detayların netleşmemesi adayları endişelendiriyor. Ağustos ayında KPSS puanlarının açıklanmasıyla polis alımlarını bekleyen adaylar duyurunun kısa sürede yapılmasını istiyor.

KİMLER POLİSLİĞE BAŞVURABİLİR?

23. Dönem POMEM başvuruları için herhangi bir duyuru yapılmadı ancak yapılacak duyuru ile önceki yıllarda aranan şartların yine bu alımlarda da geçerli olması bekleniyor. Genel olarak lisans mezunları için en az KPSS’den 60 puan almak, ön lisans mezunları için de KPSS’den 70 puan almak gerekiyor.

23. dönem POMEM alımlarına ilişkin açıklama yapıldığında www.trhaberler.com olarak sizlere en kısa sürede detayları aktaracağız.


Yorumlar