Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

POMEM ve PÖH Alımlarında Yaş Şartı Esnetilsin

Bakan Soylu’nun katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklama polis alımları hakkında oldu. İlk etapta 10 bin olarak belirlenen polis alımı sayısı 15 bine çıkartıldığını açıklayan Soylu, alınacak olan polislerin büyük çoğunluğunu İstanbul’a vereceklerini ve İstanbul’u dünyanın en güvenli şehri haline getireceklerini açıkladı.

Abone ol
Abone ol 05 Mart 2019 19:39

İçişleri Bakanı Soylu’nun bu açıklaması polis olmayı binlerce vatandaşı heyecanlandırdı. Fakat polis olmak isteyenlerin takıldığı en önemli kriter ise yaş kriteri olarak belirlendi. Başvuru yapmak isteyip de başvuramayan adayların çoğu yaş kriterine takılıyor.

Geçen sene yapılan alımlarda yaş şartı 30 yaşından gün almamak (31 Aralık 1989 ve sonrası doğmuş olmak) olarak açıklanmıştı. Bu seneki de alımlarda yaş şartının yine bu şekilde olmasını bekliyor. 

Fakat polis olmak isteyip de yaş şartına takılan vatandaşlar, yaş şartının 32 yaşından gün almamak olarak esnetilmesini istiyor.

Süleyman Soylu’nun yaptığı diğer açıklamalara göre 8 bin bekçi alımı için ilan 6 Mart Çarşamba günü yayınlanacak. Bakan Soylu ayrıca korucu alımı hakkında da açıklamalarda bulundu. 25 bin korucu için alımların 31 Mart yerel seçimlerinden sonra yapılması bekleniyor.


Yorumlar