Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

POMEM Polis Alımlarına Yaş Düzenlemesi Geliyor! POMEM Yaş Düzenlemesi İçin Kanun Teklifi Verildi!

POMEM Polis Alımlarına Yaş Düzenlemesi Geliyor! POMEM Yaş Düzenlemesi İçin Kanun Teklifi Verildi! Polis Meslek Eğitim Merkezleri (POMEM) başvurularında yer alan yaş düzenlemesinin değişikliği için AK Parti kanadından teklif Meclis’e sunuldu. POMEM yaş şartı için yapılacak değişiklik ile 30 yaş şartında esneme bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 10 Ekim 2018 15:42

POMEM Polis Alımlarına Yaş Düzenlemesi Geliyor! POMEM Yaş Düzenlemesi İçin Kanun Teklifi Verildi! 

AK PartiPOMEM’lere başvuruda kullanılan 30 yaşşartının değiştirilmesini içeren yasa teklifini TBMM’ye sundu. Yeni düzenleme teklifi kabul edilirse 30 polis alımı yaş şartının esnetilmesi bekleniyor.

Teklif ile 3201 sayılı Kanunun ek 24. maddesinin ikinci fıkrasında değişiklik yapılması bekleniyor. Mevcut yasada yer alan;

“…taban puanı almış olanlar arasından sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla otuz yaşından gün almayan erkek ve kadın adaylar…” ifadesinin yerine,

taban puanı almış olan erkek ve kadın adaylar” ifadesinin yer alması ve buna göre yaş şartının kanun yerine yönetmeliklerle düzenlenmesi bekleniyor. Bu kanunun değişmesi ile birlikte yaş şartında da esneme bekleniyor.

YAŞ SINIRI ESNETİLECEK

AK Parti’nin 10 Ekim 2018 tarihinde sunduğu kanun teklifi, POMEM’lere başvuruda yaş şartının esnetilmesini bekleyen binlerce aday için müjde olarak nitelendiriyor. Bu sayede 30 yaşını geçmiş adayların da polis alımlarına başvuruda bulunabilmesi sağlanacak.

Kanun teklifinin Meclis gündemine gelmesi ve kabul edilmesiyle yeni yaş düzenlemesi kurum ilanlarında ayrı olarak belirtilecek ve farklı zamanlarda yapılan alımlarda farklı yaş sınırının olması sağlanacak. Çıkarılacak yönetmeliklerle yaş sınırının ne olacağı ise teklifin Meclis’ten geçmesinin ardından gündeme gelecek.

EGM KPSS En Az 60 Puan İle POMEM 10 Bin Polis Alımı İlanı DPB'de Yayımlandı! 

Polis akademisi Başkanlığı, 10 bin polis almak için kılavuz yayımladı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre 23. Dönem POMEM Kapsamında 10 bin polis alımı yapılacak. Haberimizin devamından ilgili ilan hakkında detaylı bilgi alabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

 Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından yayımlanan ilana göre EGM Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2017 veya 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00), önlisans mezunları için yapılan 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az (70,00) ve üzeri puan alanlar arasından 06/06/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla lisans mezunu (7.200) erkek, (800) kadın, önlisans mezunu (1.800) erkek, (200) kadın olmak üzere toplam (10.000) öğrenci alımı yapılacaktır. Peki başvuru şartları nelerdir? Ön başvurular ne zaman başlayacak? Başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar...

23. DÖNEM POMEM BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

23. Dönem POMEM kapsamında alımı yapılacak 10 bin polis alımı ilanı için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Sİlah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek bir durum olmamak, Sağlık yönünden görevini yapmasına engel olabilecek durum olmamak ve sağlık yönetmeliğinde belirtilen nitelikleri taşımak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Alkol uyuşturucu veya bunun gibi maddelerden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.

18 Yaşını tamamlamış ve 31 Aralık itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön lisans mezunları için 2016 yılında yapılan Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Lisans mezunları için 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve Bayanlar için 162 cm ve Erkekler için 167 cm boyundan kısa boylu olmamak şartlarıda aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 01 Ekim 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 14 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Buna göre adaylar başvurularını //www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabileceklerdir. Söz konusu ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.


Etiketler Polis Alımları
Yorumlar